spot_img
marți, august 9, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Pompieri chemați în ajutor, după ce o femeie a uitat pâinea în cuptor

Mai multe articole

A pus o tavă cu pâine la copt, dar a uitat să închidă cuptorul înainte de a pleca de acasă. Fumul degajat în urma arderii i-a alarmat pe vecini, care au sunat după ajutor.

S-a întâmplat, în urmă cu puțin timp, într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Aleea Amurgului din municipiul Botoșani.

„Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, dar și o ambulanță SMURD au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului. Pompierii au intrat în apartament pe un geam de la balcon și au îndepărtat pericolul. Din fericire, întâmplarea nu a avut consecințe grave, a adăugat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă reamintesc că respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit.

Astfel, nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată. După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul. Nu lăsaţi copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;

Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mîncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți