Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeInfractionalMai mulți cetățeni străini și minori depistați cu nereguli pe aeroporturi în...

Mai mulți cetățeni străini și minori depistați cu nereguli pe aeroporturi în ultima săptămână

Published on

spot_img

De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 170.953 de verificări în aplicația eDAC, aproximativ 36.091 doar în ultima săptămână.

Aplicația este folosită inclusiv de către echipele mobile din teren, din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră. Este un instrument foarte util care permite efectuarea verificărilor într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și în cele din Spațiul Schengen.

Un exemplu în acest sens este cazul din data de 03.05 2024, de la Aeroportul Craiova, unde, la ora 19:20, o echipă formată din trei polițiști de frontieră a verificat o persoană de sex feminin, cetățean român, care însoțea o minoră.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că minora nu îndeplinește condițiile legale pentru a putea ieși din România, fapt pentru care i-a fost întreruptă călătoria. Persoana însoțitoare și-a continuat călătoria, iar minora a fost predată unui membru al familiei.

Nu este însă singurul caz. Au mai fost două cazuri cu cetățeni români minori care aveau documentele de călătorie expirate, un caz unde adultul care însoțea minorul nu avea procură din partea tatălui, dar și unul unde minorul nu deținea un document de călătorie (avea doar certificatul de naștere). Acestora nu li s-a permis ieșirea din țară.

Tot de la integrarea în Spațiul Schengen cu cele două frontiere, aeriană și maritimă, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen. Totuși, polițiștii de frontieră desfășoară, împreună cu colegi de la poliție, imigrări și jandarmerie, acțiuni polițienești punctuale și inopinate pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, utilizând în acest scop aplicația eDAC.

Cu ajutorul acesteia, în ultima săptămână, în incinta aeroporturilor au fost constatate următoarele cazuri:
– 6 cetățeni străini cu ședere ilegală, din care patru având permisul de ședere valabil, însă contractual individual de muncă încetat de peste 90 de zile, dar și un cetățean român care avea emis de către o instanță din România un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Cel mai recent caz este cel din 04.05.2024, din jurul orei 15:00, când o patrulă formată din doi polițiști de frontieră, în timp ce desfășurau atribuțiile de serviciu în Aeroportul Henri Coandă București, a depistat o persoană de sex masculin care le-a generat suspiciuni prin prezența în zonă.

În continuare, colegii noștri au procedat la legitimarea și identificarea celui în cauză, stabilind că este cetățean din Bangladesh. În urma verificărilor efectuate de lucrătorul de la Inspectoratul General pentru Imigrări, s-a constat faptul că persoana se afla în ședere ilegală în România, având permisul de ședere expirat din data de 13.07.2023. De asemenea, contractul de muncă încetase, depășind cele 90 de zile rămase de ședere pe teritoriul României, fapt pentru care persoana în cauză a fost preluată de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru luarea măsurilor legale.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Autoturism de lux căutat de autoritățile din Germania, descoperit în PTF Borș I. FOTO/VIDEO

Autoturism de lux căutat de autoritățile din Germania, descoperit în PTF Borș I. FOTO/VIDEO

Dosar penal deschis de poliție după o postare pe Facebook în Flămânzi

Flămânzi, 4 iunie 2024 – Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și amenințare, după ce un tânăr de 32 de ani din oraș a postat un videoclip pe o rețea de socializare în care adresa amenințări unei alte persoane din localitate și manipula un pistol.

Autoturism în valoare de 450.000 lei, căutat de autoritățile din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră.FOTO

Autoturism în valoare de 450.000 lei, căutat de autoritățile din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră.FOTO