spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Dorin Birta, vicepreședintele CJ, a renunțat la calitatea de reprezentant al județului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor Nova Apaserv

Mai multe articole

Vicepreședintele Consiliului Județean din Botoșani, Dorin Birta, a anunțat într-o postare pe Facebook că a renunțat la calitatea de reprezentant al județului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor Nova Apaserv invocând mai multe acuze ce i-au fost adresate, spunând că sunt nefondate.

Potrivit postării făcute de către acesta, decizia de a renunța a fost luată după ce în spațiul public și în mass-media ar fi apărut mai multe informații în neconcordanță cu realitatea, cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor ce i-au fost delegate prin calitatea de reprezentant.

„Având în vedere apariția în spațiul public și în mass-media a unor afirmații în neconcordanță cu realitatea, cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor ce mi-au fost delegate pentru reprezentarea Consiliului Județean Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor societății Nova Apaserv, cât și cu privire la exercitarea celor de președinte a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua” Botoșani, consider necesar să prezint opiniei publice starea de fapt. Până acum, pentru fiecare ședință a Adunării Generale a Acționarilor societății Nova Apaserv, Președintele Consiliului Județean a emis câte o dispoziție prin care eram desemnat reprezentant al Județului Botoșani. Însă, conform prevederilor legale, pentru fiecare vot necesar a fi dat în aceste ședințe AGA Nova Apaserv, reprezentantului județului Botoșani îi este acordat, prin Hotărâre de Consiliu Județean, un mandat special. În înțelesul foarte clar al celor descrise, orice decizie luată și orice vot exprimat de către mine, reprezentantul județului Botoșani în AGA Nova Apaserv, au fost în perfectă concordanță cu mandatul acordat de către Consiliul Județean Botoșani, adică conform voinței și deciziei celor 33 de consilieri județeni. Nici unul dintre voturile acordate de către mine, reprezentantul județului Botoșani în AGA Nova Apaserv, nu a reprezentat o opțiune sau o decizie personală, cum în mod fals s-a afirmat de către unele voci”, precizează Dorin Birta în postarea sa pe Facebook.

Acesta subliniază faptul că „nu am nici un fel de putere de decizie în ceea ce privește activitatea și administrarea societății Nova Apaserv, în afara celor precizate punctual, în mandatul special acordat de către consilierii județeni și nu pot vota altfel decât cum este specificat în mandatul special.”

Mai mult decât atât, Birta adaugă faptul că, tot prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean a fost desemnat reprezentant al județului Botoșani și în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua” din Botoșani. Ulterior, urmare a votului reprezentanților tuturor unităților administrativ teritoriale membre a Adunării Generale ADI „Aqua” a fost ales președinte al acestei asociații.

Toate acțiunile întreprinse în această calitate a mea, au fost în sensul ducerii la îndeplinire a obiectivelor prevăzute de către Statutul și Actul constitutiv al asociației, respectând cu strictețe atribuțiile prevăzute de lege privind operatorul. Un lucru foarte important de menționat este acela că activitatea mea în cadrul celor două structuri, AGA Nova Apaserv și ADI Aqua Botoșani, nu este remunerată. Afirmații conform cărora am încasat indemnizații de o oarecare valoare sunt complet neadevărate și nu au nici o susținere în realitate. Menționez că am considerat necesare toate aceste precizări pentru că cetățenii județului Botoșani au dreptul la o informare corectă, au dreptul să știe starea de fapt a lucrurilor. De coordonarea activității Nova Apaserv, conform atribuțiilor date de către președintele Consiliului Județean Botoșani se ocupă domnul vicepreședinte Bogdan Dăscălescu.”, adaugă Dorin Birta.

De asemenea, oficialul precizează că decizia sa de a nu mai reprezenta județul Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor Nova Apaserv nu pune în pericol buna desfășurare a ședințelor AGA, calitatea de reprezentant al județului putând fi preluată de alte persoane care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

„În final, doresc să mulțumesc tuturor celor care au fost deschiși unei colaborări de bună credință, tuturor celor care și-au dorit și au pus umărul pentru buna gestiune și dezvoltare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, conducerilor celor două entități precum și reprezentanților unitătilor administrativ teritoriale care mi-au acordat votul de încredere și au susținut acțiunile pentru îndeplinirea interesului intercomunitar. Toate cele precizate mai sus nu trebuie interpretate în sensul unei cedări unor presiuni, ci sunt simple motive care mă determină să nu mai accept să planeze acuzații nefondate asupra mea”, spune, în final, Birta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți