spot_img
luni, aprilie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Scrisoarea deschisă către Primarul Municipiului Botoșani – O perspectivă asupra promisiunilor electorale și realității în combaterea drogurilor

Mai multe articole

O analiză pertinentă a promisiunilor electorale și realității în combaterea drogurilor

În recenta scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Botoșani, Mircea Eugen Graur, fost ofițer specialist al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate-Antidrog, aduce în discuție aspectele esențiale legate de promisiunile electorale și realitatea luptei împotriva consumului de droguri în oraș.

Scrisoarea reprezintă o critică pertinentă și o chemare la realitate în contextul campaniei electorale și a eforturilor administrative. Graur își începe intervenția subliniind lipsa precedentelor critici publice și, totodată, relevanța acestei situații specifice. El evidențiază o afirmație a primarului Cosmin Andrei, referitoare la pregătirea unei lupte antidrog în oraș, și își exprimă îngrijorarea cu privire la nivelul de competență materială și profesională necesar pentru a susține astfel de promisiuni.

O primă problemă ridicată de Graur este cea a competențelor legale și profesionale ale poliției locale în combaterea drogurilor. El întreabă retoric conform căror prevederi legale sau administrative primarul intenționează să acționeze, sugerând că afirmațiile făcute ar putea fi jignitoare pentru personalul calificat din domeniu. O altă preocupare adusă în discuție este faptul că promisiunile electorale nu se potrivesc cu realitatea și complexitatea luptei împotriva consumului de droguri. Graur subliniază că acest fenomen nu poate fi eradicat complet și că lupta este una continuă pentru a-l controla și reduce. De asemenea, el atrage atenția asupra dificultății investigațiilor și a necesității unor abilități specializate în acest domeniu.

În concluzie, Graur își exprimă speranța că această intervenție să fie văzută ca un act de ajutor și nu ca o critică politică. El sugerează că este important să se ofere informații corecte și realiste comunității, mai ales în ceea ce privește protejarea tinerilor și familiilor acestora de efectele negative ale consumului de droguri. Scrisoarea lui Graur reprezintă nu doar o critică constructivă, ci și o chemare la responsabilitate și realism în abordarea problemelor sociale și de securitate în comunitatea locală. Aceasta evidențiază importanța unei comunicări transparente și a unui dialog deschis între autorități și cetățeni în rezolvarea acestor probleme complexe.

ÎN ATENȚIA DOMNULUI PRIMAR, COSMIN ANDREI!

Nu mi-am permis niciodată să vă critic public proiectele administrative și nici promisiunile electorale, însă de această dată îmi permit să atac afirmațiile dumneavoastră cu privire la lupta antidrog pe care „o pregătiți”. Aceste afirmații aduc jignire personalului calificat, cu studii și experiență în domeniul combaterii acestui fenomen, precum și celor care cunosc competențele materiale conferite de lege în cauză.

Permiteți-mi să mă prezint! Mă numesc Mircea Eugen Graur, absolvent al Academiei de Poliție „A.I.Cuza”, a Facultății de Drept, fost ofițer specialist al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate- Antidrog.

Îmi este imposibil să vă înțeleg promisiunea făcută în interviul dat ieri oamenilor din Botoșani, conform căreia veți ” opri flagelul drogurilor în oraș” . Toți ne dorim asta și e un bun subiect de campanie, dar ce competență materială vă conferă legea 143/2000 sau Codul Administrativ și să nu invocați art. 156 că e jenant? Vă uitați în ochii oamenilor și afirmați că Poliția Locală va fi aruncată în lupta antidrog? Conform cărei prevederi ale Legii 155/2010? Cine le dă competențe legale, dar mai ales profesionale? Vreun HCL care obligă DIICOT-ul să colaboreze cu dumneavoastră?

Credeți-mă, încerc să vă ajut acum, pentru că în această nenorocire nu există aversiuni politice! Știu că e plin orașul de substanțe ilegale și că merge greu combaterea, dar mai știu și cum se instrumentează un dosar, cum se face o investigație acoperită, cum se strâng probele sau cum se execută un filaj sau un flagrant. Mai știu și despre cursa înscrierii substanțelor psihotrope noi în tabelele anexă legii organice. E mult mai greu decât să fii primar în campanie electorală. Un ofițer al B.C.C.O. nu poate instrumenta în gol un dosar penal la 4 ani și să mintă procurorul DIICOT că merită încă 4 ani să lucreze la același dosar.

Deși nu îmi place și e o realitate cruntă, o voi spune: niciun primar din lume nu poate opri acest fenomen! Lupta va fi dusă doar pentru a-l controla statistic și nu o veți duce dumneavoastră, cum nici de 8 ani în administrația locală nu ați facut-o! Să înțeleg că „flagelul” a apărut în 2024?

Dacă totuși sperați să opriți fenomenul cu camere de luat vederi și Poliția Locală vă asigur că nu se poate! Nicăieri, în nicio țară sau oraș, nu se poate! Oricum, salut inițiativa dumneavoastră electorală, după un mandat în care Primăria Botoșani nu a inițiat nicio dezbatere publică în acest sens.

Având calitatea de cetățean umil al Botoșaniului, vă sugerez respectuos să renunțați la promisiuni electorale pe care nu le puteți duce la îndeplinire. Chiar există familii care au nevoie de informații corecte pentru a-și salva copiii din acest dezastru numit consum de droguri.

Vă mulțumesc!

Mircea Eugen Graur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți