spot_img
marți, aprilie 30, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

S-a semnat contractul pentru Studiu de Fezabilitate al drumului expres Suceava-Botoșani

Mai multe articole

Astăzi, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a fost prezent la semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate, proiectul de autorizație de construire și proiectul tehnic al drumului expres Suceava-Botoșani, în valoare de 126,3 milioane de lei.

Acest proiect vital, în lungime de 19,5 km, reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea infrastructurii rutiere regionale. Prefectul Cornilă a subliniat importanța acestei inițiative, evidențiind contribuția președintelui Gheorghe Flutur în deblocarea proiectului prin intervenții decisive. El a subliniat, de asemenea, impactul pozitiv pe care această investiție îl va avea asupra dezvoltării economice a regiunii, alături de proiectul autostrada A7.

„Îi mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur pentru tenacitate și determinare, a reușit să deblocheze acest proiect, prin intervenții directe. Orice drum nou aduce dezvoltare economică. Aceste două investiții, Autostrada A7 și drumul expres Suceava – Botoșani, vor dezvolta cele două județe.” a declarat Sorin Cornilă

Drumul expres va include noduri rutiere la Aeroportul Salcea și la intersecția cu viitoarea centură a Municipiului Botoșani, asigurând conectivitatea și fluiditatea traficului. De asemenea, este important de menționat că acest proiect nu va intersecta zone protejate, având un impact minim asupra mediului înconjurător.

Traseul drumului de mare viteză va începe din apropierea Aeroportului Salcea, de pe Autostrada A7, parcurgând localitățile Dumbrăveni, Huțani, Vlădeni și Baisa, până în zona Mănăstirii Doamnei, unde va facilita accesul la viitoarea centură a municipiului Botoșani. Această rută va reduce distanța între Salcea și viitoarea centură a municipiului Botoșani cu aproximativ 20 km, facilitând circulația și stimulând dezvoltarea regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți