Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeCulturaExpoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

Expoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

Published on

spot_img

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități culturale cu organizarea expoziției „Artele frumoase din Moldova” din Colecția de Artă Plastică Modernă și Contemporană Românească a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Vernisarea va avea loc în data de 10 mai 2024, ora 13.00, în Sala Portaluri din Muzeul tematic Mihai Eminescu.
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui are avantajul unui patrimoniu cultural național divers, valorificat într-un mod creativ, interactiv şi atractiv, prin intermediul unor expoziții temporare care implică în mod direct specialiștii din domeniu, alături de publicul larg. Expoziția organizată la Ipotești conține opere de artă care scot în evidență orientările și tendințele stilistice inconfundabile din creația maeștrilor: Mihai Cămăruț, Corneliu Baba, Dan Hatmanu, Iulia Hălăucescu, Adrian Podoleanu,Francisc Bartok, sau mai tinerii Liviu Suhar, Constantin Tofan, Ioan Vînău, Dragoș Pătrașcu, Vasilian Doboş, Mihai Coțovanu(ca să menționăm doar câțiva dintre artiștii prezenți în expoziție). Expoziția răspunde inițiativei de valorificare a patrimoniului muzeal vasluian printr-o selecție de lucrări care pun în valoare bogăția creativității și vastitatea subiectelor ce țin de identitate și originalitate.

Toate aceste reprezentări din arta românească evocă, prin procedee grafice și plastice,
o sinteză a diversității subiectelor și a emoțiilor trăirilor estetice autentice în fața naturii, o formă a identității naționale și a legăturii cu tradițiile picturii românești.
Organizatorii acestei expoziții sunt, din partea Muzeului de la Vaslui: prof. dr. Ramona Maria MOCANU, managerul Muzeului; muzeograf Albert-Gabriel GRECU, șef al secției Muzeografie, Muzeologie și Pedagogie Muzeală și Marian ANTONIU, muzeograf.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

„Povestea cânepii”

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în colaborare cu Muzeul Etnografic Trușești și cu participarea artistei Doina Lavric-Parghel, proiectul cultural intitulat „Povestea cânepii”.

DESCHIDEREA ZILELOR EMINESCU, EDIȚIA IUNIE 2024

În data de 12 iunie 2024, la ora 12.00, în Sala Portaluri a Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, va avea loc o conferință de presă cu ocazia deschiderii Zilelor Eminescu, ediția iunie 2024.

„Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a VI-a

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, în colaborare cu Liceul Tehnologic Bucecea, organizează atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a VI-a.