spot_img
luni, mai 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Expoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

Mai multe articole

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități culturale cu organizarea expoziției „Artele frumoase din Moldova” din Colecția de Artă Plastică Modernă și Contemporană Românească a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Vernisarea va avea loc în data de 10 mai 2024, ora 13.00, în Sala Portaluri din Muzeul tematic Mihai Eminescu.
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui are avantajul unui patrimoniu cultural național divers, valorificat într-un mod creativ, interactiv şi atractiv, prin intermediul unor expoziții temporare care implică în mod direct specialiștii din domeniu, alături de publicul larg. Expoziția organizată la Ipotești conține opere de artă care scot în evidență orientările și tendințele stilistice inconfundabile din creația maeștrilor: Mihai Cămăruț, Corneliu Baba, Dan Hatmanu, Iulia Hălăucescu, Adrian Podoleanu,Francisc Bartok, sau mai tinerii Liviu Suhar, Constantin Tofan, Ioan Vînău, Dragoș Pătrașcu, Vasilian Doboş, Mihai Coțovanu(ca să menționăm doar câțiva dintre artiștii prezenți în expoziție). Expoziția răspunde inițiativei de valorificare a patrimoniului muzeal vasluian printr-o selecție de lucrări care pun în valoare bogăția creativității și vastitatea subiectelor ce țin de identitate și originalitate.

Toate aceste reprezentări din arta românească evocă, prin procedee grafice și plastice,
o sinteză a diversității subiectelor și a emoțiilor trăirilor estetice autentice în fața naturii, o formă a identității naționale și a legăturii cu tradițiile picturii românești.
Organizatorii acestei expoziții sunt, din partea Muzeului de la Vaslui: prof. dr. Ramona Maria MOCANU, managerul Muzeului; muzeograf Albert-Gabriel GRECU, șef al secției Muzeografie, Muzeologie și Pedagogie Muzeală și Marian ANTONIU, muzeograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți