spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Revolta unui primar-fermier din România la exceptarea de taxe vamale a mărfurilor ucrainene. Amenință cu proteste

Mai multe articole

Un primar de comună din județul Botoșani, care este și mare fermier, amenință cu proteste în vămile cu Ucraina. Acesta este nemulțumit de faptul că mărfurile agricole ucrainene sunt scutite de taxele la import, în România, ca formă de sprijin pentru țara afectată de război.

Acesta amenință cu greva la vămile cu Ucraina, fiind nemulțumit de faptul că mărfurile agricole ucrainene intră fără taxe de import pe teritoriul României. Este vorba despre Costel Nazare, edil al comunei Concești, situată în județul Botoșani, în apropierea graniței cu Ucraina.

Costel Nazare este și un mare fermier în nordul județului Botoșani. Acesta s-a declarat nemulțumit, pe rețele sociale, de faptul că mărfurile agricole ucrainene intră fără taxe de import pe teritoriul României, făcând concurență celor românești.

„Valabil pentru toți fermierii români! Având în vedere ca a fost aprobat de Parlament și Guvern încă 12 luni sa intre în România produse agricole din Ucraina fără nici o taxă… în condițiile în care fermierilor ucraineni li se oferă totul gratis (motorină adusă din România, semințe, ierbicide) propun sa luăm măsuri de salvare a fermierului român! Grevă la toate vămile!”, scris, ieri, pe Facebook edilul, potrivit Adevărul.ro.

Nemulțumirile se leagă de regulamentul Parlamentului European privind liberalizarea temporară a comerțului în completarea concesiilor comerciale aplicabile produselor ucrainene. Adică o suspendare temporară a taxelor vamale pentru două categorii de produse: fructele și legumele care fac obiectul sistemului prețului de intrare. dar și produsele agricole care fac obiectul contingentelor tarifare.

Nemulțumiri ale fermierilor în fața ministrului agriculturii

O parte a fermierilor botoșăneni sunt nemulțumiți că aceste facilități vamale ar afecta nivelul prețurilor, mai ales la cereale. Aceștia se plâng că li s-au ieftinit produsele din cauza afluxului de cereale ucrainene.

Fermierii botoșăneni s-au plâns și Ministrului Agriculturii Petre Daea, la finele săptămânii trecute, în cadrul unei vizite efectuate la Botoșani. Mai precis, aceștia i-au transmis ministrului că ar fi vorba de importuri necontrolate din Ucraina și că sunt foarte afectați de prețurile scăzute ale acestor mărfuri dar acuză și calitatea respectivelor produse.

Reporterul Adevărul a încercat să obțină, telefonic, detalii despre anunțatul proteste de la edilul din Concești, dar acesta nu a putut fi contactat deocamdată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți