Vremea in Botosani

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

HomeDe interesZiua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. Eforturile Poliției de Frontieră pentru protejarea consumatorilor

Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. Eforturile Poliției de Frontieră pentru protejarea consumatorilor

Published on

spot_img

Sărbătorirea Zilei Proprietății Intelectuale reprezintă o oportunitate pentru a  ajuta oamenii să înțeleagă mai bine importanța și modalitățile de protejare a proprietății lor intelectuale.

Fenomenul contrafacerii afectează în mod direct atât comercianții ale căror produse sunt imitate sau reproduse în mod fraudulos, cât și cumpărătorii care aleg, conștient sau nu, să le cumpere.

În schimb, pentru cei implicați direct în producerea produselor contrafăcute, întreaga industrie este o sursă profitabilă de venituri. În acest sens, de cele mai multe ori sunt utilizate resurse limitate, materii prime sau mijloace tehnologice de o calitate inferioară standardelor impuse prin lege, compromisuri din lanțul producției ce se regăsesc ulterior în calitatea produsului final, comercializat în piață.

Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, pentru care bunurile contrafăcute reprezintă un real pericol, dar și pentru a diminua prejudiciul considerabil adus bugetului de stat, autoritățile române cu atribuții în domeniu depun toate eforturile.

Poliția de Frontieră Română desfăşoară permanent acţiuni de depistare a persoanelor care au ca preocupare traficul cu produse contrafăcute, acţionându-se cu precădere în punctele de trecere ale frontierei, constatându-se fapte de încălcare a regimului drepturilor de proprietate intelectuală, cu preponderenţă la intrarea în România.

Totodată, parteneriatul cu societatea civilă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din această sferă este un deziderat al instituției noastre, sens în care permanent derulăm, împreună cu alte instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar și cu partenerii noștri instituționali, campanii de conștientizare a riscurilor la care consumatorii se supun când achiziționează produse contrafăcute.

În primul trimestru, la nivelul poliției de frontieră au fost constatate, independent sau în colaborare cu lucrătorii vamali, 177 fapte de natură infracţională.

Au fost ridicate în vederea confiscării peste 282.700 de produse susceptibile a fi contrafăcute, valoarea bunurilor ridicate, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de peste 66 milioane de lei, majoritatea dintre acestea fiind reprezentată de articole vestimentare și parfumuri.

Poliţia de Frontieră Română va continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul cu bunuri contrafăcute, precum şi reţinerii, în vederea confiscării, a mărfurilor traficate.

Noutati

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Valeriu Iftime: „Victoria noastră este oficială acum! Mulțumesc botoșănenilor pentru încredere!”

Astăzi, Valeriu Iftime, câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a primit oficial înștiințarea că va prelua această funcție. În prima sa declarație publică după confirmarea rezultatelor, Iftime a transmis un mesaj de mulțumire și angajament față de cetățenii județului Botoșani.

Valeriu Iftime: „Victoria mea este un bine pentru Doina Federovici și Lucian Trufin” VIDEO

Valeriu Iftime a declarat că victoria sa nu este doar un succes personal și al echipei sale, ci și un bine făcut județului Botoșani. „Eu am făcut cel mai bun lucru pentru județul Botoșani și i-am făcut un lucru imens de bun doamnei Federovici, pentru că am scăpat-o de o povară cu care era oricum încurcată,” a afirmat el. Iftime a subliniat că preluarea conducerii Consiliului Județean îi oferă Doinei Federovici ocazia să se elibereze de responsabilități pe care nu le putea gestiona eficient.

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

V-ar putea interesa...

Noua componență a Consiliului Local Botoșani: PSD domină, PNL și AUR în opoziție

În urma alegerilor recente, componența noului Consiliu Local al Municipiului Botoșani a fost stabilită. Consiliul este format din 23 de consilieri, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Un nou episod al Podcastului fotoreporter: Invitat Cătălin Mugurel Flutur

În cel mai recent episod al podcastului fotoreporter, invitatul special a fost Cătălin Mugurel Flutur, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de primar al Municipiului Botoșani. Flutur, care a deținut anterior trei mandate de primar, a adus în discuție o serie de teme de actualitate și a reflectat asupra carierei sale politice, începută în anul 1990.

Gelu Graur, vocea rock a Botoșaniului, invită cetățenii la vot printr-o melodie autentică stilului său.VIDEO

Gelu Graur, cunoscut drept "vocea rock a Botoșaniului", aduce un suflu nou în campania electorală pentru Consiliul Local al Municipiului Botoșani. Cu o carieră muzicală impresionantă, Graur a decis să îmbine talentul său artistic cu politica, lansând o melodie menită să mobilizeze cetățenii să participe la vot.