spot_img
duminică, aprilie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Angajații din educație vor primii salariile cu trei zile mai devreme decât de obicei

Mai multe articole

Vineri, 11 august, este zi de salariu pentru profesorii și ceilalți angajați din sistemul de Învățământ.

Salariile aferente lunii iulie vin cu trei zile mai devreme, după ce data a fost modificată de un ordin publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului Finanțelor nr. 2.241 din 21 iulie 2023. Măsura a fost luată în contextul în care data de luni, 14 august, este zi liberă legală, punte cu marți, 15 august (Adormirea Maicii Domnului), și aceasta zi liberă legală.

Ziua de 14 august trebuie recuperată până pe 31 august, potrivit Hotărârii de Guvern (HG) care a stabilit zilele libere din anul 2023.

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii.

În ultimele 10 zile, aplicația de salarizare din unitățile de învățământ, EduSAL, a fost actualizată de 3 ori, după ce mai multe erori au fost raportate de secretarii și contabilii din școli. Câteva erori din versiunea venită vineri, 28 iulie, au generat salarii mai mari cu până la 2.000 de lei net pentru profesori, potrivit surselor Edupedu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți