spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Activitate Inedită la Casa Tineretului Botoșani: „Paint Your Future”

Mai multe articole

Proiectul, „Paint Your Future”, aduce împreună tineri din comunități diferite, inclusiv tineri locali români și tineri ucraineni care sunt refugiați în urma conflictului armat. Aceștia se reunesc într-un spațiu sigur la Casa Tineretului Botoșani, în care barierele lingvistice sunt depășite cu ușurință prin intermediul activităților artistice, cum ar fi Arts&Crafts și, în special, pictura.

Proiectul integrează, de asemenea, educația pentru drepturile omului ca temă centrală pentru activitatea artistică, abordând subiecte precum egalitatea de gen, participarea tinerilor și interculturalitatea, utilizând resurse precum manualul Compass al Consiliului Europei. În cadrul acestei activități, care va avea loc și în această lună (miercuri/ 22 noiembrie), subiectele abordate vor fi „Memory tags ” & „Take a step forward”. Astfel, tinerii locali vor înțelege mai bine contextele în care se află tinerii refugiați și vor fi pregătiți să ofere ajutor acolo unde este cel mai mare nevoie, o necesitate resimțită în mod acut de către tinerii refugiați ucraineni.

Este important de subliniat că proiectul are ca element central activitatea de pictură. Activitatea este facilitată în limba română, engleză și ucraineană și este recomandată tinerilor cu vârsta între 15 și 35 de ani.

Această inițiativă este organizată de Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani și este susținută de Corpul European de Solidaritate. Este o oportunitate unică pentru tineri de a se implica într-o activitate creativă și educativă, contribuind în același timp la promovarea valorilor europene de solidaritate și incluziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți