spot_img
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Elevii români au obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică. În conducerea lotului s-a aflat și un profesor din Botoșani

Mai multe articole

Ministerul Educaţiei a anunţat, joi seară, că România a obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu un punctaj cumulat de 1.963 de puncte din 2.400 posibile.

România obţine locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz şi un punctaj cumulat de 1963 de puncte din 2400 posibile”, anunţă, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, se desfăşoară la Maribor, în Slovenia, cea de-a 30-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică.

„Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat. Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României”, arată Ministerul Educaţiei, potrivit News.ro.

De asemenea, potrivit ministerului, o performanţă remarcabilă a obţinut şi Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur şi ocupant al locului 2 şi la categoria seniori.

Rezultatele României au fost obţinute prin:

Medalie de aur : Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil)

Medalie de aur : Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul 2 in clasament)

Medalie de Argint : Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti

Medalie de Bronz : Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti.

Echipa României a fost însoţită în deplasarea la Maribor de: prof. Adrian Panaete – vice-preşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI) – profesor la Colegiul Naţional ”A. T. Laurian” din Botoşani în calitate de Team-Leader şi Adrian Budău – co-preşedintele Societăţii ”Infoarena” , membru în Comitetul Director al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, în calitate de Deputy Leader.

La Balcaniada de la Maribor, România a mai fost reprezentată şi în Comitetul Ştiinţifică de alţi doi membri SEPI – dl. prof Ionel-Vasile Piţ-Rada de la Colegiul Naţional ”Traian” din Drobeta-Turnu-Severin şi doctorand Tamio-Vesa Nakajima de la Universitatea din Oxford. În cadrul General Assembly a competiţiei, la propunerea venită din partea delegaţiei din Republica Moldova, dl. Adrian Panaete a fost ales membru al Comitetului Internaţional al Olimpiadei Balcanice de Informatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți