spot_img
vineri, martie 24, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

16 ani de la debutul expoziției-concurs „Omagiu Ștefan Luchian” (FOTO)

Mai multe articole

Un adevărat festin de culori, forme și talent a explodat miercuri seară la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” odată cu sărbătoarea tinerilor artiști de la liceul cu același nume. Zilele Liceului ”Ștefan Luchian” ce au avut loc în această perioadă, s-au încheiat prin vernisajul unei expoziții – concurs de arte plastice intitulat „Omagiu Ștefan Luchian”.

În ziua în care s-au împlinit 155 de ani de la nașterea marelui pictor botoșănean, micii și tinerii artiști ai județului au arătat că galeriile de artă pot fi neîncăpătoare. Aproape 200 de elevi ai liceului au fost de față la vernisaj pentru a admira lucrările colegilor sau pentru a primi premiile pe care organizatorii concursului regional de arte vizuale le-au pregătit. Ca în mai toate edițiile de până acum, la apelul transmis de catedra de artă plastic a liceului de artă din Botoșani au răspuns foarte mulți colegi și iubitori de frumos din liceele de profil, dar și de la licee teoretice din întreaga țară.

Peste 520 de lucrări de desen, pictură, grafică, pictură monumentală, arhitectură, ceramică și modelaj au fost realizate sau expediate la Botoșani pentru a fi evaluate.

Din juriu a făcut parte inclusiv un artist de nivel academic, în persoana lectorului universitar doctor Andrei Cozlac de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Fost elev al Liceului de Artă din Botoșani, Andrei Cozlac a recunoscut cu ocazia premierei, că lucrările din acest an sunt atât de reușite încât a fost nevoit să ofere o serie de premii speciale.

„Talentul vostru ne-a împiedicat să putem face o distincție clară între premiul I și premiul II”, le-a explicat reprezentantul mediului academic din juriu, încurajându-i pe elevi să participe la astfel de evenimente cât mai des pentru a se putea bucura de talentul lor.

Iar premierea a fost pe măsură, organizatorii oferind zeci de premii și mențiuni, artiștii botoșăneni primind diplome, felicitări și volume de artă de la mai marii județului. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul Cosmin Andrei, directorul Muzeului Județean, Aurel Melniciuc, dar și inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc au ținut să fie prezenți și să înmâneze premii.

Bucuria cea mai mare a fost, însă, a artiștilor din clasele V-XII, profilurile de artă plastică și arhitectură, care au reușit performanța de a-și vedea lucrările pe simezele Galeriilor ”Ștefan Luchian”. 

„Felicitări tuturor participanților, mult succes în continuare vă urez. Știu că fiecare dintre aceste lucrări are în spate ore și ore de muncă și, de aceea, bucuria premianților este cu atât mai mare. Îi felicit pe toți colegii mei din catedra de artă plastică pentru devotamentul lor în încurajarea copiilor și în organizarea cât mai corectă a acestui concurs aflat anul acesta la a XVI-a ediție. Mi-a rămas în minte imaginea lor de pe holurile liceului, în care, în genunchi, selectau, din sutele de lucrări, cele mai bune creații pentru a fi expuse astăzi aici”, au fost cuvintele Cătălinei Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă ”Ștefan Luchian”.

Elevii premianți din afara județului își vor primi diplomele și volumele de artă prin poștă în perioada imediat următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți