spot_img
marți, august 9, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Rezultatele examenului național de Bacalaureat. Șase eleve botoșănene au obținut media 10

Mai multe articole

La nivelul județului Botoșani, au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. În timp ce la nivel național, rate de promovabilitate a examenului de bacalaureat este de 73,3%, la nivelul județului Botoșani, rata este peste media națională, fiind de 74,12%, mai mare și decât cel înregistrat în anul precedent, când a fost de 68,30%.

6 eleve au obținut media 10 la examenul de maturitate, 5 fiind absolvente ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, respectiv Brumă Raluca Ștefania, Crețu Elena Cristiana, Culidiuc Maria, Iurea Andreea Irina și Iurea Mihaela Cezara, iar Horopciuc Veronica fiind absolventa Liceului “Dimitrie Cantemir” Darabani. Această reușită a elevelor menționate, poziționează județul nostru în top 10, ocupând poziția a 8-a în clasamentul național.

Cu privire la statisticile liceelor cu cele mai mari sau mai mici procente de promovabilitate, calculate după numărul de reușiți din prezenți, dar și procentele rezultate din calculele de raportare a numărului de reușiți din totalul elevilor claselor terminale înscriși la începutul anului școlar, acestea sunt atașate la prezentul comunicat de presă.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune, până la ora 18:00, contestații, atât în centrul de examen, cât și online, la adresele menționate pe site-ul Inspectoratului școlar județean Botoșani, https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2022/03/Contestatii_bacalaureat_adrese_e-mail.pdf . Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 1 iulie 2022.

„Felicităm absolvenții care au obținut rezultate excepționale la examenul de bacalaureat, precum și pe toți cei care l-au promovat. Mulțumim fiecărui coleg profesor și informatician implicat în buna organizare și desfășurare a examenului. Mult succes, în continuare”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți