spot_img
luni, iulie 4, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

FOTO. Ziua olimpică marcată la Botoşani

Mai multe articole

Concursuri de șah, dans bachata și demonstrații de airsoft s-au derulat la final de an şcolar în două dintre colegiile judeţului Botoşani, pentru a marca „Ziua Olimpică”. Filiala judeţeană a Academiei Olimpice Române (AOR) s-a preocupat de asta, prin intermediul Elenei Alecsa, director al filialei şi profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național „AT Laurian” din Botoșani şi unul dintre cei mai fervenți promotori ai olimpismului în judeţ.

Concursurile s-au desfăşurat în Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani şi Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, iar numărul mare de elevi participanţi, precum şi atmosfera din timpul concursurilor au arătat că acestea au fost pe placul tuturor participanţilor. Laurienii şi-au arborat steagul colegiului, pentru ca ulterior să se întreacă în şah, bachata şi airsoft, în timp ce dorohoienii de la Ghica şi-au demonstrat ascuţimea minţii prin intermediul concursului de şah online.

La succesul activităţilor au contribuit şi inspectorul şcolar Cristian – Marius Gherasim din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, profesorul Georgel Şlincu, directorul Colegiului Național „Grigore Ghica”, directorul adjunct – profesorul Silviu Păduraru, coordonatorul activității – profesorul Marius Nistor, asistat de către profesorii de Educație Fizică și Sport, Răzvan Hîrtopeanu și Gabriel Cibotariu.

Din partea Colegiului Național „A. T. Laurian” din Botoșani au participat directorii Ioan Onofrei şi Mihaela Prăjinariu, alături de alte cadre didactice şi nedidactice ale colegiului.

„Activitatea de pe 2 Iunie, când s-a sărbătorit Ziua Olimpică, a fost un adevărat prilej de a ne bucura de sport în cadrul familiar al școlii. Am învățat astăzi că sportul, pe lângă multele sale beneficii, este un mod de a trăi în comuniune, de a educa în ceea ce privește corectitudinea și fair-play-ul. Consider că, în contextul socio-politic actual, este esențial ca oamenii să fie empatici și corecți din toate punctele de vedere, valori care sunt insuflate de practicarea sportului și care ne-au fost cultivate astăzi prin activitățile desfășurate”, a declarat Antoce Alexandra, eleva în clasa a IX-a C, Colegiul National “A.T Laurian” Botoșani

„Am dansat bachata pe melodia Kay One&Cristobal, un dans simplu, cu pași de baza, o formă de mișcare foarte plăcută și nu foarte solicitantă. Dansul este recomandat tinerilor pentru că îmbunătățește postura, crește stima de sine, combate depresia și îi ajută să aibă o conexiune mai bună cu oamenii”, a spus şi Dana Filip, contabilă la Colegiul Național ,, A.T Laurian” Botoșani.

„Ca o concluzie finală, nu pot să nu remarc ambianța plăcută conducere-profesor-elev, spiritul de competiție. Acest turneu mi-a dat ocazia să identific elevi pe care, să fiu sinceră, nu-i cunoscusem înainte. Această activitate creează premisa formării unei echipe de șah competitive pentru viitoarele concursuri școlare”, a fost declarația Elenei Alecsa, cea care a oferit, din partea Academiei Olimpice Române, medalii, tricouri, diplome, ochelari, brelocuri, buletine informative, pixuri si pliante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți