spot_img
marți, aprilie 30, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

600 de milioane de dolari sub formă de “asistenţă militară imediată”, pentru Ucraina, ajutor oferit de către SUA.

Mai multe articole

Decizia intervine în contextul în care forţele ruse au avansat şi mai mult către capitala ucraineană Kiev în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Potrivit ordinului executiv semnat de Joe Biden, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va furniza “asistenţă militară imediată către Ucraina” de până la 250 de milioane de dolari, iar 350 de milioane de dolari au fost alocaţi pentru “articole şi servicii de apărare ale Departamentului Apărării, şi pentru pregătire militară şi antrenamente”.

Totodată, Casa Albă a solicitat Congresului SUA suma de 6,4 miliarde de dolari pentru a răspunde invaziei ruse în Ucraina, din care 3,5 miliarde sunt destinaţi Departamentului Apărării, a informat presa americană vineri seară, potrivit EFE.
Alte 2,9 miliarde de dolari din acest pachet vor fi destinate asistenţei de securitate, ajutorului umanitar, măsurilor de stabilizare economică şi sprijinului pentru ţările vecine Ucrainei, bani care vor fi distribuiţi prin intermediul Departamentului de Stat şi al Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională a SUA (USAID).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți