spot_img
marți, aprilie 30, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Sesiune de informare susținută de polițiștii botoșăneni pe tema disparițiilor de minori

Mai multe articole

Ziua de 25 mai – Ziua Internațională a Prevenirii Disparițiilor de Copii a fost marcată de polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, alături de tinerii instituționalizați la Complexul de Apartamente Floare de Colț din Dorohoi.

Tematica prezentată a fost axată pe identificarea situațiilor de risc asociate plecărilor din unitatea de protecție, pe luarea măsurilor de prevenire adecvate pentru a evita unele situații de victimizare, precum și pe importanța conduitei preventive. Un comportament teribilist la vârsta adolescenței se poate transforma într-o tragedie, iar dispariția poate reprezenta o perioadă plină de riscuri de victimizare, cum ar fi riscul de a deveni consumator de droguri, riscul de a fi traficat sau de a deveni victimă a unor agresiuni sexuale.

Alături de polițiști s-au aflat și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoşani, tinerii primind recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicațiile consumului de droguri la vârsta adolescenței, precum şi recomandări de a sta departe de tentaţia etnobotanicelor.

„În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului derulat IPJ Botoșani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani”, declară Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți