spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

AJOFM Iași organizează după doi ani de pauză Bursa Generală a locurilor de Muncă

Mai multe articole

După doi ani de pandemie, în care afacerile din HoReCa au fost puternic afectate de restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, firmele din Iași din industria ospitalității sunt în căutare de personal.

126 de locuri de muncă sunt vacante în Iași, în acest moment, în hoteluri şi restaurante. Bursa Generală a locurilor de Muncă, organizată de AJOFM Iași după o întrerupere de doi ani, le va da agenţilor economici şansa să îşi selecteze viitorii angajaţi pe 20 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor, scrie ziaruldeiași.ro.

La Bursa locurilor de Muncă din acest an sunt aşteptaţi să vină şi ucraineni sau alţi cetăţeni străini sau apatrizi, care provin din zona conflictului armat din Ucraina. Bursa se va desfăşura vineri, 20.05.2022, în intervalul orar 9.30-13.30, atât în municipiul Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Foaier, cât şi în municipiul Paşcani, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu.

„Mediul de afaceri continuă să se confrunte cu un deficit important de forţă de muncă, motiv pentru care ne propunem să facilităm dialogul direct între agenţii economici şi solicitanţii de loc de muncă”, a declarat Gabriela Vasilache, director executiv AJOFM Iaşi.

Ajutori de bucătari sau lucrători în bucătărie, bucătari, ospătari, patiseri, brutari sunt câteva dintre cele mai cerute meserii de către agenţii economici care se adresează Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi în căutare de angajaţi. AJOFM Iaşi a anunţat că are disponibile în săptămâna 04 – 11 mai, 780 de locuri de muncă, din care 72 pentru absolvenţi de studii superioare.

Cei mai căutaţi angajaţi sunt cei din domeniul construcţiilor, pentru care firmele din Iaşi au scos la concurs 343 de locuri de muncă. Personalul din domeniul serviciilor este, de asemenea, la mare căutare – pentru acest domeniu sunt 279 de locuri de muncă, din care 126 în hoteluri şi restaurante, 12 în comerţ şi 141 pentru alte activităţi de servicii. Pentru domeniul industriei sunt în acest moment oferte pentru 104 de locuri de muncă, iar în confecţii se caută 53 de lucrători.

Am început deja să trimitem invitaţii către agenţii economici pentru participarea la Bursa locurilor de muncă, unde vor avea au posibilitatea de a interacţiona direct cu persoanele participante, de a recruta şi selecta personal în vederea angajării”, a declarat Adriana Sîrghie, consilier superior AJOFM Iaşi.

Firmele care caută personal se pot adresa agenţiei de muncă până la data de 18.05.2022, pentru confirmarea participării şi pentru comunicarea numărului de locuri de muncă disponibile şi meseria sau funcţia pe care trebuie să o îndeplinească personalul recrutat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți