spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Gest inedit al unui pacient de schizofrenie. VIDEO/FOTO

Mai multe articole

80 De suflete de la Secția 6 cronici

Schizofrenia este o tulburare mentală cronică și severă, care afectează modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă. Persoanele care suferă de schizofrenie par să fi pierdut contactul cu realitatea, printre simptomele bolii numărându-se delirul, halucinațiile, depresia, lipsa emoțiilor sau retragerea din viața socială.

Gest inedit al unei paciente de schizofrenie ca și reacție la pijamaua primită cadou în cadrul campaniei #80DeSuflete de la #Secția6Cronici, campanie organizată de către Ciprian Andronache.
Odată cu ridicarea restricțiilor Covid-19, voluntarii #FiiOm au reușit să meargă personal la pacienții secției 6-cronici, secția a Spitalului Județean Mavromați, fiind a 3 a oară când voluntarii FiiOm organizează campanie socială dedicată celor 80 de pacienți suferinzi dar talentați.
Da, despre talentul pacientei Luminița vorbim, cea care de bucurie că a primit pijama nou nouță, trening nou, papuci noi, iconiță și lenjerie de pat nouă, a realizat doua desene pe care le-a semnat și oferit cadou domnului Ciprian Andronache.


A știut să își gestioneze bine emoția, chiar dacă erau mulți voluntari și presa de față, și foarte serioasa și oficial a înmânat lucrarea cu mesajul : mulțumesc, din partea mea !
După tăcerea care s-a instalat preț de câteva momente, ca și efect al acestui gest nobil, mai ales că vine din partea unei persoane cu schizofrenie, voluntarii FiiOm au dezbătut împreună cu Asistenta Șefă, toate cele de care s-ar bucura pacienții dacă s-ar întreprinde, mai ales că doamna asistență Nicoleta Huțu, are pregătirea necesară ( pregătire specială în străinătate) pentru a se ocupa de aceste suflete, dar și de a susține sesiuni de dialog social cu reprezentanții ong-urilor.

„Mă bucur că prietenii mei de la Secția 6 beneficiază de art-terapie, nu doar de donațiile frumoase oferite de către donatorii FiiOm, cărora le mulțumesc din nou, dar și de faptul că doamna Nicoleta s-a gândit frumos ca să le ofere pijamalele și treningurile de Sfintele Sărbători Pascale, astfel să simtă și ei măcar puțin bucuria și emoția pe care o simțim și noi de Paște. Îmi doresc ca la a 4 a campanie dedicată lor, să reușim să dotăm o cameră cu toate cele necesare pentru terapie prin muzică și dans.
Mulțumesc și voluntarilor, dar în special cadrelor medicale și conducerii pentru faptul că se îngrijesc de acești pacienți dragi mie”
a declarat Ciprian Andronache.

FOTO-REPORTER.RO

https://www.facebook.com/FiiOm-101437342442740

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți