spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

80 de suflete la Secția 6 Cronici / Pijamale printre gratii

Mai multe articole

6 APRILIE, o noua zi a faptelor bune, zi în care Ciprian Andronache alături de voluntarii săi au pus bazele unei noi acțiuni în cadrul proiectului ,,80 de suflete la Secția 6 Cronici”.  Deși în contextul pandemic nu li s-a permis o intălnire directă cu pacienții, cum s-a întâmplat în luna februarie a anului trecut, aceștia nu s-au lăsat descurajați și au reușit să le aducă un sentiment demult uitat, anume fericirea. 

Cele 80 de pachete au conținut: un trening, o pereche de pijamale, o pereche de papuci de casă, o lenjerie de pat, un măr, o portocală, un iepuraș de ciocolată și nu în ultimul rând, o cruciuliță sfințită. 

Aceasta nu se anunța a fi ultima acțiune desfășurată la Secția 6 Cronici a spitalului Mavromati Botoșani, Ciprian Andronache anunță dorința de a construi un foișor unde se vor putea desfășura activități și ateliere terapeutice.  

,,În 2021, toate aceste sute de produse textile și alimentare, au fost oferite ca și cadou de ziua mea.

Cadourile au venit tocmai din America, Canada, Belgia, Olanda, Franța și Italia depozitate la Frizeria La Brici și livrate în pachete personalizate pacienților cu schizofrenie de la Sectia 6 Cronici, cu ajutorul doamnei Huțu Nicoleta, cadru medical dedicat acestor pacienți, cu îmbrățișări din partea pacienților către toți cei care au donat, voluntarii primind cele mai frumoase zâmbete, fie ele și printre gratii.” a declarat Ciprian Andronache, fondatorul acestui proiect. 

,,Am dorit nespus de mult să ajut și eu, dar cel mai mult mi-am dorit să ofer 80 de îmbrățișari…însă, în contextul actual, nu s-a putut.

M-a mâhnit sufletește această neputință, știind câtă nevoie au de afecțiune, sentimentul de siguranță,  dar și de faptul că au prieteni…noi, oameni simpli, putem fi și prietenii lor!

Mi-a rămas în minte imaginea doamnei care ne făcea din mână de după geamul cu gratii, și cum mi-a lăcrimat sufletul, dar și promisiunea că voi reveni să îi îmbrățișez!” ne-a trasmis Gabriela Ivan, o voluntară a asociației. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți