spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ziua Pașaportului Românesc – 19 martie 2022

Mai multe articole

Sărbătorirea Zilei Pașaportului Românesc, pe data de 19.03.2022, marchează împlinirea a 110 ani de la promulgarea, în anul 1912, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758 a primei legi moderne care se referea la pașapoarte, „Lege asupra paspoartelor”.
Astfel prin „Lege asupra paspoartelor”, statul român a introdus primele principii generale în privința pașapoartelor și pentru trecerea frontierei, obligatorii pentru autorități și cetățeni.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au traversat pământul în lung și în lat, determinați de nevoia de cunoaștere a noi tărâmuri, civilizații și culturi, astfel încât, pașaportul românesc a reprezentat, încă din 1912, un instrument care a facilitat împlinirea acestor aspirații.
Pașaportul românesc a trecut printr-un proces continuu de dezvoltare și evoluție, aspect care a condus la punerea în circulație, în prezent, a unui document de călătorie mai puternic, mai sigur, mai rapid.
În context, merită evidențiat saltul pe care pașaportul electronic românesc l-a înregistrat pe scara internațională a mobilității, ocupând locul 16 în lume și oferind cetățenilor posibilitatea de a călători fără viză în 174 de țări.
Structurile de pașapoarte manifestă o preocupare constantă și continuă pentru ca procesul de eliberare a pașaportului românesc să devină unul cât mai simplu și eficient și să asigure, totodată, menținerea unuia dintre cele mai scurte termene de eliberare înregistrate la nivel european.
În aceste momente aniversare, mulțumirile noastre se îndreaptă către instituțiile colaboratoare, cu sprijinul cărora desfășurăm un serviciu public eficient și performant, dar mai ales către cetățeni pentru încrederea acordată, pe care îi asigurăm, în continuare, că vom menține aceleași înalte standarde de calitate oferite.

Cu ocazia celebrării Zilei Pașaportului Românesc, dorim cetățenilor să se bucure în siguranță de posibilitățile nelimitate pe care acest document de călătorie le oferă.
La mulți ani pașaportului românesc!

De ziua Pașaportului Românesc, Sâmbăta, 19 martie 2022, angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Botoșani vor procesa cererile cetățenilor la 2 ghişee pentru persoanele programate on line şi 2 pentru persoanele care nu au posibilitatea de a efectua o programare.
Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Botoșani, va lucra sâmbătă, 19 martie 2022, după următorul program: 08:00-16:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți