spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Botoșani nu se află în paragină… este doar cu 100 de ani în urmă.

Mai multe articole

Imediat după emisiunea difuzată pe ProTv, politicienii din Municipiul Botoșani au ieșit în presa locală cu diverse comunicate unde au încercat să facă o campanie spunând că județul Botoșani nu este în paragină. Astăzi am dat timpul înapoi, asta am simțit mergând împreună cu Asociația Grup Civic în comuna Răuseni care “cred” că face parte din județul Botoșani.

Mergeți dragilor pe teren! Acolo realitatea diferă de ceea ce vedeți dumneavoastră din fotoliile confortabile!

Sunt un om simplu care a simțit cu adevărat gustul amar al sărăciei și nepăsării, am trăit pe pielea mea diferențele între bogați și sărăci, am văzut cum șansele ți se ofereau doar dacă erai cineva nu ci dacă realizai ceva.. și cu toate astea.. cu regret vă spun că în opinia mea e și mai rea situația decât cea prezentată!Infrastructura este la pământ, turismul a ajuns un mit la Botoșani iar industria este ținută pe piedestal de străini ce oferă salarii mizere clasei de jos muncitorești. Corupția și șpaga au devenit o normalitate, o normalitate bolnavă ce încurajează ridicarea în funcții a unor oameni slab pregătiți ce nu au ca miză dezvoltarea acestui orășel. Zilnic cutreier cătunele din Botoșani, zilnic inima mea devine mai amară când văd în ce situație ne aflăm. Nu de puține ori am văzut nepăsarea și problemele de natură politică și administrativă.. asta e situația și nu trebuie să ne supărăm nici pe ProTv, nici pe România te iubesc sau pe reporteri. Supărarea trebuie să se îndrepte pe cei ce ne-au condus în ultimii 30 de ani si ne-au făcut sa ajungem aici. Pentru că da, am ajuns să fim unul dintre ,,polurile sărăciei”. a declarat pe facebook Daniel Câșlariu

FOTO-REPORTER.RO

Caravana faptelor bune a ajuns la 15 familii din satul Răuseni județul Botoșani, a căror viață a fost mai puțin blândă cu ei.
Mame sau tați singuri, copii minori cu gustul amar al vieții sau familii care duc o luptă continuă cu destinul. Pentru toți aceștia, Asociația Grup Civic Botoșani a dat naștere Caravanei Faptelor Bune împreună cu TRIOVET, cu scopul de a picta un zâmbet pe chipurile lor, măcar pentru un moment. Lângă ei s-a alăturat și Poliția de Frontieră Botoșani

“De fiecare dată am ales să fim alături de Asociația Grup Civic, pentru că și noi suntem cetățeni ai acestui județ, și mi se pare că fac lucruri extraordinare acești oameni. Astăzi am dorit să fim alături de ei, să mergem prin județ pentru a le oferi un zâmbet oamenilor necăjiți și copiilor”, ne-a împărtășit purtătoare de cuvânt a Poliției de Frontieră, Racnea Minodora.

FOTO-REPORTER.RO

Copii crescuți de bunici, după ce mama lor a murit, iar tatăl i-a abandonat. Copii care cresc nu doar cu lipsuri fizice… dar și cu o lipsă enormă de iubire părintească, o lipsă ce îi va marca pe viață. Picioruțele lor înghețate în frigul de afară parcă nici nu mai contează, atât timp cât sufletul lor urlă în tăcere.

Mame minore care încearcă sa țină pasul cu destinul. Educația precară și dezechilibrul emoțional din cauza vieții gri pe care o au, le-au împins să devină niște copii cu copii în brațe.

FOTO-REPORTER.RO

Și când am crezut că am văzut destul, am ajuns la o tânără de 16 ani, pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământ mai specială și care, credem noi că a fost lăsată așa pentru a ne oferi nouă lecții importante de viață. S-a născut cu un handicap care o ține imobilizată la pat și cu toate astea, are puterea de a ne zâmbi și de a fi fericită, pentru că există. Nu poate vorbi, dar privirea ei ne spune o întreagă poveste! Bunica ei, cea care are grijă de ea, nu are nici un ajutor. Așa se chinuie de la o zi la alta! Mereu își motivează lupta zilnică imediat după ce o privește.

FOTO-REPORTER.RO

Tați care încearcă să țină și locul mamei și mame care încearcă să țină și locul tatălui. Cazuri des întâlnite, este adevărat, însă atunci când și lipsurile materiale îi doboară, totul face să fie aproape imposibil de a ieși din haina sărăciei.

Lacrimi de tristețe curg, deopotrivă, pe obrajii săpați de griji ai părinților din satul Răuseni. Condițiile lor de trai sunt greu de imaginat, iar tot ce își doresc cei mici dar și părinții lor, este să aibă ce să așeze pe masă, măcar o singură dată pe zi. O atmosferă gri care ar putea cutremura pe oricine.

Astazi, Caravana Faptelor Bune a oferit o mângâiere fiecărei familii, cu câte un pachet de alimente, dulciuri pentru copii, hăinuțe, încălțăminte, cu tot ce au donat oamenii pentru ei, cu speranța de a le lua măcar o bucățică din piatra ce le apasă sufletul zi de zi.
Aceste familii au de dus un război, iar singuri, nu au cum să câștige bătălia. Nimeni nu alege să se nască sărac. În timp ce parlamentarii dau sub preș ceea ce consideră “gunoi”, mai bine de jumătate de Românie este înecată într-o sărăcie cruntă.

FOTO-REPORTER.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți