spot_img
luni, aprilie 22, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

”ACUM ȘTII!- O campanie pentru prevenirea și combaterea violenței și a bullying-ului în unitățile de învățământ.

Mai multe articole

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și cu sprijinul elevilor voluntari din cadrul Asociației „Mereu pentru Educație” România-filiala Botoșani au demarat o campanie de informare a elevilor cu privire la efectele violenței și ale bullying-ului în unitățile de învățământ. 

Siguranța elevilor și a cadrelor didactice reprezintă activitatea prioritară a Biroului de Siguranță Școlară, activitățile derulate în acest domeniu având scopul de a crea un mediu școlar propice care să asigure calitatea actului educațional la standarde ridicate

Ne propunem ca prin activitățile derulate în cadrul acestei campanii să avem o mai bună interacțiune cu elevii și cu profesorii, în vederea prevenirii violenței sau a oricăror fapte antisociale. 

Ce este bullying-ul?

Bullying-ul este un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace disconfort sau durere care se manifestă prin:jigniri, excludere din grup, îmbrânceli, folosirea poreclelor umilitoare, dominare, încurajarea comportamentelor agresive etc. 

De multe ori, bullying-ul este confundat cu un act izolat de agresiune sau violență. Spre deosebire de acestea însă, bullying-ul are mereu intenția de a provoca suferință, în mod repetat. Bullying-ul este un concept umbrelă, ce acoperă comportamente variate, stabile în timp, repetate, cel mai adesea ascunse de ochii adulților, care continuă în absența unor măsuri specifice de intervenție. 

Despre tipurile de bullying, efectele sale, modalitățile de prevenire și combatere a acestui fenomen, vom vorbi în cadrul activităților ce urmează a fi desfășurate pe parcursul acestui an școlar, în toate unitățile de învățământ din județul Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți