spot_img
marți, aprilie 23, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Îndrăgitul artist, Benone Sinulescu a fost răpus de o pneumonie!

Mai multe articole

Artistul Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:50. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie are i-a fost fatală. 

Cine a fost Benone Sinulescu?

Benone Sinulescu (n. 24 mai 1937, Siriu, Buzău, România – d. 18 noiembrie 2021) a fost un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți