spot_img
duminică, mai 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O echipa de 6 elevi de la Laurian ne reprezintă țara la Paris.

Mai multe articole

Profesorul Gabriela Mangîr, împreună cu 6 elevi de clasa a XII-a a profilului bilingv franceză din Colegiul AT Laurian au reușit să câștige un concurs internațional al cărui premiu va fi înmânat la Sorbona. 

Competiția a fost organizată cu ocazia sărbătoririi bicentenarului Societății de Geografie franceze,  alături de Académie de Sciences Politiques et Morale și nu a fost un concurs școlar, competitorii neavând o limită de vârstă pentru participare. Echipa laurienilor a realizat un film de promovare a Botoșanilor și a curiozităților sale geografice, pentru care s-a făcut o cercetare documentară pe teren, în locuri precum Vorona, Oneaga sau Ipotești. Materialul are la bază un scenariu realizat de elevi, cu subtitrare în franceză, și prezintă Botoșanii cu locurile sale frumoase, mai mult sau mai puțin cunoscute, dar și cu inițiativele tinerilor de protejare a acestora, plantarea pomilor, florilor și ecologizarea fiind doar câteva. Filmulețul va fi publicat pe site-ul Societății de Geografie din Franța în perioada imediat următoare. 

”J’ai le plaisir de vous annoncer que la candidature des élèves du Collège National A.T. Laurian” Botosani, Roumanie (19, rue N. Iorga, Botosani), dans la catégorie « Film », a obtenu le Grand Prix « L’amour de la géographie »”, au scris organizatorii către laurieni, invitându-i pe 15 decembrie în marele amfiteatru al celebrei universități din Sorbona pentru înmânarea premiului. 

”Primăria Botoșani susține financiar deplasarea echipei la Paris și doresc să mulțumesc pe această cale pentru sprijin. Suntem bucuroși și nerăbdători să vizităm Sorbona și să primim premiul.”, sunt cuvintele lui Gabi Mangîr, profesorul care, anul acesta, a primit distincția Palmes Academiques, de la  Laurence Auer, ambasadorul Franței în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți