spot_img
marți, aprilie 30, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O imagine cruntă a României!…copii care sunt crescuți cu lacrimi pe pâine. FOTO/VIDEO

Mai multe articole

Nu poți eradica sărăcia cu oameni care îi urăsc pe săraci!

O imagine cruntă a României! O alta față de a sa care se dorește a fi ascunsă, dar din păcate, ia o amploare îngrijorător de mare. Se tot vorbește despre pandemia actuală, pentru ca acest virus îi poate ucide și pe bogați. Dar de pandemia sărăciei, care este influențată și mai mult acum de pandemia Covid-19, cea care ucide doar oamenii marginalizați și mai puțini norocoși, se vorbește doar ocazional. România numără aproape 1,3 milioane de copii care sunt crescuți cu lacrimi pe pâine.

Nu poți eradica sărăcia cu oameni care îi urăsc pe săraci! Copiii născuți în familii defavorizate nu au nici-o vină pentru destinul lor. Sunt suflete venite să primească lecții prea dure și prea devreme.

Inocența lor încă le menține zâmbetul pe chip, iar ochii, triști …dar în care se zărește o iubire sinceră, chiar dacă au cunoscut deja neajunsurile și își văd mereu părinții îngrijorați și fără speranță.

Suntem în secolul XXI și încă sunt copii care visează în fiecare noapte să se întoarcă la școală și poate, să mănânce și ceva dulce sau o mâncare consistentă. Aceasta este normalitatea lumii în care trăim, o lume în care cei mai puțin norocoși nu cred că există un “mai bine”.

Sunt zile în care nu au ce să mănânce și se întreabă dacă vor mai avea în curând un acoperiș deasupra capului. Este realitatea cruntă pentru sute de mii de familii din România, care trăiesc sub pragul sărăciei.

Acești copii, care sunt viitorul, din păcate nu au ocazia să vadă că se poate mai bine, ca pot cere mai mult de la viață, pentru că ei cresc cu un alt normal, un normal parcă dintr-un univers paralel. Sunt născuți fără aripi, iar ei sunt nevoiți sa se târască prin viață.

Pentru ei, Moș Crăciun exista doar în poveștile din cărți, iar fericirea lor este atunci când au lemne să se încălzească pe timp de iarnă și au ce mânca intr-o zi. Se mulțumesc cu puțin pentru ca nu au o altă variantă pe care o pot alege.

Aceasta este și realitate copilașilor din imagini! O familie din multele ce trăiesc această viață și simt în fiecare dimineață gustul amar al sărăciei. Dacă doriți să ajutați familia Nucu, o puteți contacta pe doamna Petronela Sasu 0787 232 132, asistentul social din comuna Durnești.
Familia a beneficiat de curând de o locuință modulară, ceea ce reprezintă un pas foarte important spre normalitate. Din păcate, nu dispun în aceasta de mobilier, electrocasnice, veselă… Astfel, orice ajutor e foarte important pentru sufletele întristate deja de atâtea greutăți.

FOTO-REPORTER.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți