spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O pagină din jurnalul unui model.Mărturisiri șocante !

Mai multe articole

O lume mult râvnită de către foarte multe tinere.

Un hobby care poate deveni un job full-time și foarte bine plătit, dar care, te și poate ucide psihic apoi și fizic. Să fii model pare să fie în trend și din ce în ce mai multe adolescente ar face aproape orice pentru a ajunge pe podium și în shootinguri. Dar, niciuna nu cunoaște cu adevărat această lume până când nu face cunoștință cu ea în adevăratul sens al cuvântului. Foarte rar se vorbește despre părțile mai puțin plăcute a acestei lumi.


Din exterior pare să fie totul ca în filme, o viață în care ești pusă pe pedestal și în care ești zi de zi în centrul atenției. Ești imagine, ești brand, ți se aduce cafeaua în camera de make-up în timp ce mulți specialiști sunt pe lângă tine și te fac să strălucești. Wow. Ce poate fi mai frumos?


Ei bine, nu totul pare să fie așa și în culise. Ca să fii model trebuie să faci multe compromisuri… și nu, nu din acelea sexuale. Acelea sunt pentru femeile slabe de caracter. Compromisuri în ceea ce îți privește viața personală, programul de zi cu zi, păstrarea imaginii, regimul alimentar și aș putea continua cu o listă foarte lungă.


În primul rând, odată semnat un contract cu o agenție, vei avea un manager care se va ocupa de tot ce însemni tu. Mai pe scurt, ești produsul lui iar tu nu vei avea mare lucru de spus, cel puțin la început de drum. El îți spune cum să te tunzi, cum să te vopsești sau dacă să te vopsești, ce ruj să folosești și la cate kg să rămâi. Doamne ferește să treci cu maxim jumătate de kg de cele stabilite de el. Vei fi mereu pe drumuri și va trebui să lucrezi multe ore, de la 8 până la 16 ore pe zi, la tine în oraș, sau în celălalt capăt al țării ori al lumii. Niciodată nu vei ști. Iar asta, se va întâmpla zilnic, dacă îți dorești cu adevărat o carieră în asta. A, și să nu uităm, mereu trebuie să arăți fresh, fără cearcăne, să fii energică și pozitivă, cu zâmbet larg și chef de muncă, nu contează că ai 50 de ore lucrate pe tocuri de 15 cm în 3-4 zile. Din punct de vedere financiar, la început nu va fi extraordinar, pentru că agenția și managerul va face calculele iar tu nu vei rămâne cu foarte mult.


“În anul 2020, chiar la început, înainte de pandemie, am semnat cu o agenție internațională. Nu voi putea da nume pentru că sunt foarte stricte contractele lor. Aveam scris în contract kilogramele pe care trebuie să le am. Dacă ajungeam acolo cu un kg în plus eram trimisă acasă. Am întâlnit acolo multe fete din Rusia care nu puteau să iasă din industria de modeling pentru că au atât de multe datorii. Agenția le plătește zborurile și apartamentele și dacă nu pot să returneze banii agenției – pentru că nu au mai muncit – nu pot să plece. Deci sunt ținute acolo până când ele vor primi job-uri care să le acopere cheltuielile pe care agenția le-a avut cu ele, apoi vor fi trimise acasă fără nici un ban. Eu pot spune că am fost printre norocoase. Imediat cum am ajuns, în două ore eram programată la un job, o ședință foto care a durat 12 ore și în cadrul căreia am schimbat nu mai puțin de 217 ținute. La 8 jumătate dimineața am fost luată de la aeroport, iar la ora 10 deja munceam, dupa un drum cu 3 escale. La ora 22:00, după o zi în care am consumat doar un pahar cu apa, am fost dusă în camera unde urma să îmi petrec viața pentru următoarele 3 luni.”, a declarat Georgiana Huțanu, model international.


În această lume nu există “nu pot”, “sunt obosită”, “imi este foame”, “mă dor picioarele”. Indiferent dacă simți aceste lucruri omenești, trebuie să îți duci treaba la bun sfârșit, să lași o imagine impecabilă în urma ta fără să te plângi măcar o secundă.
Ajungi să te simți un manechin fără viață, pentru că toți pun preț pe cum arăți, dimensiuni și naturalețe, dar nimeni nu este curios să afle câteva lucruri și despre conținut. Iar aici, apare deranjul la nivel de psihic. Deprinzi anxietăți, deși ești mereu în atenția multor oameni, te simți din ce în ce mai singură și mai neînsemnată. Pare că nu interesezi cu adevărat pe nimeni. Ești controlat mereu și nu ai voie să faci nimic fără ca agenția să știe.


“Aveam la fiecare pas paznic cu mine. Ei ne spuneau mereu să nu atragem atenția cu nimic atunci când ieșim în scopuri personale, cum ar fi să facem cumpărături. Din motive de siguranță mai mult, acolo era un cartier în care locuiau exclusiv modelele și persoanele influente, ca să le denumesc cumva. Dar eu mereu când mergeam cu un paznic de 2 m după mine la cumpărături nu aveam cum să nu atrag atenția. Era foarte evident că cineva o să atragă atenția atunci când mergea cu un bodyguard după el, și atunci când mă vedeau, oamenii deveneau din ce în ce mai curioși de mine. Dar ei oricum aveau logica lor, pe care eu nu am putut să o înțeleg. Clar era ca pe lângă siguranță, ei doreau să ne controleze pas cu pas. Era foarte ciudat să am mereu pe cineva în urma mea, norocul meu a fost că nu înțelegea româna și puteam vorbi măcar cu cei de acasă liniștită.”, afirma Georgiana Huțanu.


Lumea modei te ridică și te coboară. Te duce de la extaz la agonie. Nu este stabilă niciodată. Azi poți fi în vârf, mâine e posibil să cazi exact acolo de unde ai pornit. Este plină de emoții și de stres. Trebuie să fii foarte punctual, să arăți mereu foarte bine și să te menții cât mai fresh.


În momentul în care am refuzat să mai lucrez cu agenții sau cu oricare alt manager, am realizat că pe lângă model, trebuie să fiu și PR, și manager și contabil, și specialist în marketing și un bun negociator în business. Îmi negociam singură contractele, și trebuia să cunosc foarte bine limba engleză. Recunosc că uneori mai apelam la avocat, pe acesta îl aveam angajat. Nu cunoșteam toți termenii la început și știam cât de multe capcane sunt în aceste contracte de imagine. În acel moment am spus că trebuie să mă specializez, pentru mine, ca să îmi fie mai ușor. Așa am ajuns la Facultatea de Jurnalism, unde am devenit Specialist în Comunicare, m-am specializat în PR, marketing și management. Am citit mult și m-am documentat pentru că știam că doar eu îmi pot vinde cel mai bine imaginea, și că nici un angajat nu o va putea face la fel de bine ca mine .”, susține Georgiana.


Să fii model este întradevăr diferit și special, însă ca să ajungi să faci carieră din asta, să-ți conturezi imaginea iar numele tău să devină brand, trebuie să treci prin multe lucruri care iți tulbură psihicul și existența, prin momente în care trebuie să slăbești sau să te îngrași în timp record la cererea cuiva. Prin momente în care vei fi dirijat ca o marionetă și vei vorbi doar ce ți se va spune, vei purta ce vor dori alții și nu te vei putea afișa cu oricine.

Nu vei putea vorbi nici despre viața ta personală iar în public te vei îmbrăca decent și cât mai simplu, ca să nu atragi atenția. Este ca un fel de armată, care te poate forma într-un fel în care vei rămâne toată viața, indiferent dacă vei rămâne sau nu în această lume. Vei ajunge să fii judecat pentru că mulți nu vor înțelege, nici nu ar avea cum.
Mai pe scurt, modelingul nu este pentru oricine, este pentru acele caractere foarte puternice, care nu vor fi clintite de nimeni și nimic de pe scara decenței și a bunului simț, pentru că este atât de ușor să fii influențat negativ și să devii o jucărie a industriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți