spot_img
duminică, aprilie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Câini agresivi capturați de jandarmi. Botoșănenii care își lasă patrupezii nesupravegheați pot primi amenzi de până la 3.000 de lei

Mai multe articole

Marți seară, doi câini de talie mare, care prin prezența lor la intersecția străzii Primăverii cu Bulevardul George Enescu din municipiul Botoșani provocau temeri trecătorilor, au fost capturați de un echipaj de jandarmerie.

Jandarmii s-au deplasat în zonă în urma unui apel la numărul unic de urgență 112 și, cu ajutorul dispozitivului tip lasou din dotare, au prins câinii care se plimbau nestingheriți în proximitatea stației de taxi.

Proprietarul nu a fost identificat în apropiere, dar câinii erau bine întreținuți, posibilă dovadă a faptului că au scăpat din curtea unui botoșănean, astfel că jandarmii i-au predat la padocul amenajat pentru câinii fără stăpân din municipiul Botoșani, unde au rămas în îngrijirea personalului de serviciu.

Atragem atenția proprietarilor că abandonarea câinilor agresivi sau a celor din rasele periculoase, prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, este interzisă și constituie contravenție sancționată cu amendă de la 1500 de lei la 3000 de lei”, precizează reprezentanții IJJ Botoșani.

De asemenea, neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți