spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Intervenție contracronometru la Stânca Costești. Un bărbat „înghițit” de apele lacului este căutat de salvatori din Botoșani și Neamț (FOTO)

Mai multe articole

Astăzi, la prânz, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui bărbat, în vârstă de 40 ani, care a intrat în apele Lacului de acumulare Stânca-Costești și nu a mai ieșit la suprafață.

Din primele informații, acesta era cu un prieten, care a încercat să îl salveze, iar pentru că nu a reușit a sunat la 112 după ajutor.

„La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești cu o barcă, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, cu o ambarcațiune, precum și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani. De asemenea, a fost solicitat și sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Judeţului Neamț, pentru a completa echipa de scafandri”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Până la sosirea acestora la caz, pompierii și polițiștii de frontieră efectuează căutări cu bărcile. Misiunea este îngreunată de curenții puternici.

Informare preventivă

ISU Botoșani recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de siguranță atunci când merg la scăldat, astfel:

–              frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

–              evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

–              evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;

–              nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

–              nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

–              nu intrați în apa rece după expunerea la soare;

–              nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

–              echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți