spot_img
duminică, aprilie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Lucrări demarate pentru modernizarea drumului județean Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca (FOTO)

Mai multe articole

Luni, 19 iunie, au demarat lucrările de modernizare a Drumului Județean DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca. Este primul dintre cele cinci drumuri județene ce vor fi modernizate prin intermediul unei finanțări obținute de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, în prezența președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vicepreședintelui Dorin Birta, a primarilor Laurențiu Râmbu (Viișoara) și Viorel Ciobanu (Coțușca) și a dirigintelui de șantier, au predat constructorului amplasamentul drumului pentru demararea lucrărilor de modernizare.

„Pentru drumul Coțușca – Viișoara, Consiliul Județean Botoșani, a obținut, în cadrul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny», o finanțare de peste 23,3 milioane de lei, la care se adaugă o cofinanțare de aproximativ 600 de mii de lei. Modernizarea drumurilor de piatră din județ a fost unul dintre angajamentele pe care le-am luat, iar ceea ce am promis se materializează astăzi prin demararea lucrărilor. Acest drum va asigura atât confortul locuitorilor din zonă, dar va scurta și distanța dintre Coțușca și Darabani cu aproximativ 10 kilometri”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lucrările pe DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca, se vor întinde pe o distanță de 6 kilometri, iar durata de execuție este de 18 luni. Structura drumului este formată dintr-un strat de balast de 25 de centimetri și unul de piatră spartă de 15 centimetri, peste care se vor așterne două straturi de asfalt de 10 centimetri. Valoarea totală a proiectului, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de aproximativ 24 de milioane de lei.

„La fel ca și la celelalte investiții, solicităm constructorului să facă lucrări de calitate, pentru că ne dorim o infrastructură rutieră care să nu pună niciun fel de problemă participanților la trafic și să reziste în timp. Este un proiect mult așteptat de către locuitorii celor două comune și sper ca implementarea lui să aducă noi oportunități de dezvoltarea zonei”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

„Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, ne-am asumat noi proiectarea și astfel, astăzi suntem în ipostaza de a demara efectiv lucrările de modernizare a acestor drumuri județene”, a conchis Doina Federovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți