spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Drumul Județean Lozna – Călinești – Talpa a intrat în proces de modernizare (FOTO)

Mai multe articole

Un nou sector de drum este modernizat de Consiliul Județean prin intermediul Direcției Județene de Drumuri și Poduri. Asocierea formată din firmele botoșănene Big Conf și Cornell’s Floor au primit ordinul de începere și a demarat lucrările pentru Drumul Județean 291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa.

Modernizarea celor peste 7 kilometri din DJ291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa este una dintre cele mai solicitate investiții de către locuitorii din zonă și a devenit prioritară pentru actualul executiv al Consiliului Județean. Am promis că vom asfalta acest sector și ne ținem de cuvânt, astfel încât sătenii din Talpa, Călinești și Lozna, pe unde trece drumul județean, să scape de praf și să beneficieze de un drum modern. Este un proiect care va trebui finalizat în următoarele 18 luni”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală a proiectului, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de aproximativ 18,7 milioane de lei, din care 18,5 milioane de lei o reprezintă finanțarea obținută prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferența este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani.

Consiliul Județean Botoșani a modernizat și continuă să modernizeze sectoare importante de drum județean, pentru că ne dorim să avem cât mai puține drumuri de piatră. Am promis locuitorilor din Călinești și Lozna că vom moderniza acest sector de drum, că vor scăpa de praf și asta facem acum. Ca la fiecare lucrare, am solicitat constructorului să facă lucrări de calitate, care să reziste în timp”, a declarat vicepreședintele Dorin Birta.

În ultimele trei luni, au început lucrările de modernizare pe trei sectoare de drum județean (DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca; DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C și  Dl294B, Ștefănești – Murguța – Dobârceni), care totalizează aproximativ 25 de kilometri. De asemenea, urmează a mai fi scos la licitație pentru executarea lucrărilor de modernizare pe 10 kilometri din DJ291D Oroftiana; Baranca – Bajura.

„Echipa Consiliului Județean demonstrează zi de zi că are capacitatea de a demara și implementa proiecte importante de infrastructură, proiecte mult așteptate de botoșăneni”, a conchis Doina Federovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți