spot_img
marți, mai 7, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

De ce evită botoșănenii parcul acvatic din orașul lor. „Ne vede lumea dezbrăcați, suntem grași. Mergem unde nu ne cunoaște nimeni“

Mai multe articole

Cel mai mare parc de agrement din Moldova este căutat mai mult de oamenii din alte județe decât de localnici. În mod paradoxal, botoșănenii preferă locații aflate la zeci de kilometri depărtare, iar motivele sunt greu de imaginat, spun angajații complexului.

Cornișa Aqua Park & Sports este cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Se află la marginea municipiului Botoșani, pe drumul care duce către Suceava și se întinde pe o suprafață de 48 de hectare. Pe lângă river rafting, patinoar și numeroase terenuri de tenis și fotbal, parcul are și un complex cu bazine exterioare și interioare, plus instalații de aqua sport, dar și o bază spa.

Parcul de agrement Cornișa este o investiție a Primăriei Botoșani, cu fonduri europene, fiind administrată de una dintre direcțiile municipalității.

Dar în mod paradoxal, localnicii, adică botoșănenii, nu prea dau pe la Cornișa. Cei mai mulți clienți ai complexului cu bazine sunt, în special, turiști din alte județe, scrie Adevărul.

Botoșănenii, spun administratorii parcului, preferă alte zone de agrement, chiar dacă mai puțin dotate decât Cornișa, situate la cel puțin câteva zeci de kilometri depărtare.

„Trei sferturi dintre utilizatorii Cornișa nu sunt din Botoșani“

Administratorii parcului spun că de la deschiderea acestuia, acum trei ani, constată o situație paradoxală. Mai precis, majoritatea vizitatorilor sunt din alte județe, localnicii – deși foarte aproape de Cornișa – preferând baze de agrement din alte județe, chiar și pe cele cu mai puține obiective și dotări decât Cornișa.

Administratorii parcului se referă în special la cei care vin pentru complexul cu bazine, aqua park și spa.

„Constatăm cu stupoare că trei sferturi dintre utilizatorii Cornișa nu sunt din Botoșani. Ne întrebăm de ce nu vin botoșănenii la Cornișa. Avem o mare problemă de percepție, de abordare. De ce vin cei de peste Prut și nu vin botoșănenii?”, spune Eugen Țurcanu, șeful DSPSA, direcția publică a municipalității care administrează parcul de agrement.

Administratorii spun că au încercat să-i atragă pe botoșăneni cu tot felul de oferte, însă în van.

„Am abordat inclusiv o strategie cu prețuri mici, cu un fel de happy hour. Nimic, aceeași situație”, adaugă Eugen Țurcanu.

Cei mai mulți vizitatori ai parcului regional Cornișa sunt din județele Suceava, Iași, Neamț și din Republica Moldova.

„Și-au creat o scuză că acolo nu-i vede nimeni”

Administratorii parcului de agrement spun că au întrebat prin diferite moduri botoșănenii de ce nu sunt atrași de bazinele de la Cornișa. Explicațiile oferite sunt greu de imaginat.

Reprezentanții Cornișa arată că mulți botoșăneni preferă să meargă în județele unde nu-i cunoaște nimeni, și că nu vor să fie văzuți dezbrăcați la ei în oraș.

„Tot analizăm răspunsurile care le primim. Unii spun că nu vin fiindcă sunt prea grași și râd alții de ei, alții invocă că nu vor să fie văzuți de concitadini dezbrăcați la piscină. Se duc în locații mai îndepărtate fiindcă acolo nu-i vede nimeni cunoscut“, precizează Eugen Țurcanu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți