spot_img
vineri, mai 3, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Heliportul medical devine o realitate la Botoșani (FOTO)

Mai multe articole

Constructorii au finalizat lucrările la zidul pe care vor fi montate panourile sonice și au conturat platforma heliportului.

Potrivit acestora, în perioada următoare se va face cablarea sistemului de ghidaj al heliportului și lucrările la structura platformei, astfel ca în acest an să fie finalizate lucrările de construcții montaj, care se ridică la o valoare de 1,4 milioane de lei, cu tot cu TVA.

„Este un proiect pe care l-am demarat în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani. La sfârșitul anului trecut, echipa de la Consiliul Județean a luat legătura cu Inspectoratul General de Aviație, implementatorul proiectului, pentru a se decongestiona acest proiect, iar eforturile noastre dau roade. Heliportul medical este doar unul dintre proiectele care vizează modernizarea sistemului sanitar botoșănean. La nivelul Consiliului Județean, avem, în diferite stadii de implementare, și alte proiecte importante, care vor contribui din plin la creșterea calității actului medical. Ne dorim o dezvoltare integrată a sistemului sanitar, în care accentul să cadă pe nevoile pacienților botoșăneni”, a declarat Doina Federovici, președinta Consiliului Județean Botoșani.

Construirea heliportului medical este parte a unui proiect transfrontalier România – Republica Moldova, cu finanțare europeană. Proiectul vizează realizarea a șapte heliporturi, trei în România (Botoșani, Iași și Galați) și patru în Republica Moldova (Chișinău – două și câte unul la Bălți și Cahul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți