spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Start la testarea pentru hepatite în județele Buzău și Botoșani

Mai multe articole

Hepatitele B și C constituie încă un subiect puțin cunoscut de populație, deși uneori pot avea evoluție severă, deși pentru hepatita B există vaccin, deși hepatita C se poate vindeca, deși infectarea poate fi prevenită prin informare, educare și testare.

În cadrul proiectului LIVE (RO) 2 – EST testarea pentru hepatite a devenit accesibilă, putând fi efectuată gratuit, cu teste rapide care asigură rezultatele imediat și în apropierea locuinței, în cabinetele medicilor de familie. La finalul lunii iunie, în județele Iași, Suceava, Constanța, Tulcea și Galați, deja participaseră la screening 73.844 de persoane. În fiecare județ din estul României, testarea pentru hepatitele B și C este posibilă timp de câte 6 – 12 luni, implicarea în activități a medicilor de familie asigurând disponibilitatea serviciilor în zonele în care aceștia au cabinetele.

În curând încep activitățile de testare și în județele Buzău și Botoșani, cărora le vor urma județele Brăila, Vaslui și Vrancea. Astfel, pe 20 iulie a fost deschisă procedura de afiliere la screening pentru cabinetele medicale care deservesc pacienți din județele Buzău și Botoșani, acestea având posibilitatea de a se înscrie și apoi testa pacienții, cu teste rapide, chiar în cabinete.

Implicarea în screening a medicilor de familie din județele Buzău și Botoșani va accesibiliza testarea pentru minimum 20.000 de pacienți, inclusiv persoane din mediul rural sau persoane aflate în situații de vulnerabilitate.

Liana Velica, coordonator activități ARAS, declară că rugăm medicii de familie din Buzău să vină alături de noi în acest demers de a aduce serviciile de testare aproape de pacienți. Putem contribui împreună la atingerea dezideratului de a trăi într-o lume fără noi infectări cu hepatită B sau C și în care există acces universal la tratament și chiar la vindecare, pentru persoanele diagnosticate.”

Procedura de afiliere la screening pentru cabinetele de medicină de familie din județul Buzău este disponibilă pe www.arasnet.ro și pe www.umfiasi.ro. 

Activitatea de screening se desfășoară în cadrul proiectului „LIVE(RO)2 – EST, program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman și implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Spiridon“ din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți