spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Elevi premiați la Cupa „Arlechino Moldova” de pe Stadionul „Unirea” din Săveni (FOTO)

Mai multe articole

Vineri, 3 iunie, cinci echipe de fotbal de la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, Liceul Tehnologic din Plopenii Mari, Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani, Liceul Tehnologic din Coțușca și de la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani, au dat startul primei ediții a Cupei „Arlechino Moldova”.

Din echipele concurente, Cupa a fost câștigată de Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani, iar pe locul doi au ieșit elevii de la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni. Locul trei a fost ocupat de echipa de la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani.

Dacă vineri au fost doar echipe de băieți, sâmbătă s-au luptat pentru cupă și fetele.

Șapte echipe formate din elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 din Săveni, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, Școala Gimnazială nr. 1 din Adășeni, Școala Gimnazială nr. 1 din Avrămeni, Școala Gimnazială nr. 1 din Manoleasa, Școala Gimnazială nr. 1 din Mitoc și de la Liceul Tehnologic din Plopenii Mari, la categoria băieți, au concurat sâmbătă.

La categoria fete au fost trei echipe de la Școala Gimnazială nr. 1 din Mitoc, Școala Gimnazială nr. 1 din Adășeni și Școala Gimnazială nr. 1 din Manoleasa.

Din echipele băieților cupa a fost câștigată de Școala Gimnazială nr. 1 din Săveni, locul doi a fost ocupat de Școala Gimnazială nr. 1 din Adășeni și locul trei de către sportivii de la Școala Gimnazială nr. 1 din Manoleasa.

La fete, cupa a fost câștigată de elevele de la Școala Gimnazială nr. 1 din Manoleasa, locul doi a fost ocupat de Școala Gimnazială nr. 1 din Adășeni, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de sportivele de la Școala Gimnazială nr. 1 din Mitoc.

Evenimentul sportiv a fost organizat de Asociația „Arlechino Moldova”, în colaborare cu Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni și Primăria orașului Săveni.

„Evenimentul a fost foarte bine organizat, iar ca primă ediție chiar a fost un mare succes, pentru că nu au mai fost organizate astfel de competiții în orașul Săveni. Sportivii s-au prezentat destul de bine, ținând cont că în ultimii doi ani ne-am confruntat cu pandemia de Covid-19”, a declarat Elena Bordeianu, profesoară de sport în cadrul Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni și profesor coordonator al competiției sportive.

„În fiecare weekend avem activități sportive, dedicate copiilor în general, dar și culturale în egală măsură. Doar cei care vor să participe au șansa să vadă ce se întâmplă în Săveni. Vrem să dezvoltăm activitățile sportive pe toate palierele, adică toată gama de sport să fie acoperită la noi, atât fotbal, cât și handbal, baschet, karate, lucruri care deja se întâmplă. Orice activitate sportivă este binevenită și noi le facem în fiecare zi la Săveni. Într-adevăr a fost o Cupă sub patronatul unui ONG, dar noi în fiecare săptămână avem evenimente de acest gen, patronate fie de Primărie, fie de ONG-uri sau colaboratori. Susținem astfel de activități, tocmai pentru a scoate copiii din fața calculatoarelor, însă nu contest activitatea asta de IT, a copiilor care au înclinații către acest domeniu. Dar avem obligația să construim un mediu sănătos, iar sportul în primul rând înseamnă sănătate”, a declarat Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

„Cupa Arlechino Moldova a reprezentat visul unui copil din orașul Săveni care, în urmă cu mulți ani, și-a dorit să participe la o astfel de competiție, însă din diferite considerente nu a avut șansa de a o face. Acel vis nu numai că s-a împlinit pentru acel copil, ci și pentru zeci de copii din Săveni, Botoșani, Adășeni, Mitoc, Avrămeni, Coțușca, Manoleasa și Darabani, care au reușit să participe la o competiție sportivă aflată la prima ediție”, a precizat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți