spot_img
sâmbătă, februarie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești.

Mai multe articole

Pandemia prelungită și în acest, a anulat un șir de evenimente, printre care și Ziua Patrimoniului, pe care instituțiile de cultură au marcat-o totuși  în mod diferit. Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” marchează evenimentul, anul acesta, prin organizarea unei expoziţiei  de artă a pictorului botoşănean Aurel Mocanu Agrippa.  

Aurel Mocanu Agrippa s-a născut pe 24 aprilie 1940 în Botoşani şi a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Institutului Pedagogic din Bucureşti în anul 1967,devenind un pictor de marcă al picturii contemporane româneşti. A debutat în anul 1968 cu o expoziţie în oraşul natal. Începând cu 1976 şi până în 1998, a fost muzeograf la Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă, unde, alături de renumitul critic Mihai Orovei şi apreciatul pictor Corneliu Vasilescu, a organizat numeroase şi importante evenimente expoziţionale. Activitatea artistică intensă i-a fost răsplătită cu numeroase premii şi aprecieri în critica de artă, fiind unul dintre cei mai bine cotaţi pictori ai vremii sale. 

Aurel Mocanu Agrippa s-a stins din viaţă la numai 60 de ani, pe 25 februarie 2000, în plină forţă creatoare, lăsând un gol în arta plastică românească.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri 24 noiembrie 2021, ora 11.00, în Sala de Expoziţii „Horia Bernea” a Memorialului Ipoteşti.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți