spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Caz revoltător la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani! O profesoară ar fi agresat fizic mai mulți elevi în cadrul unei excursii!

Mai multe articole

În cadrul excursiei de final de  a VIII-a, părinții unei clase a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani acuză că diriginta  i-a agresat fizic pe 8 din cei 24 de elevi prezenți.

Excursia a avut loc între datele 25-28 iunie 2021 la Brașov și a ținut locul clasicului banchet. Un părinte  s-a ocupat de cazare, un altul de transport, iar diriginta Diana Damean, împreună cu o altă colegă, au mers ca însoțitoare.

„Băiatul meu era pe hol, cu alțicâțiva colegi. Nu spune nimeni că erau îngerași în pat. Dar nu aveau alcool, nu fumau, pur şi simplu se hârjoneau, se alergau, unii intrau în camere, alții ieșeau. La un moment dat, doamna dirigintă a venit pe la spate şi i-a dat peste cap. Apoi a început să țipe și să lovească în care nimerea. Un alt băiat are vânătăi la coaste şi la un braț”, a povestit mama unuia dintre copii.

M-a sunat fata la ora șase dimineața, plângând, spunându-mi că doamna a pălmuit-o. Am întrebat-o ce a făcut şi mi-a spus că pe la ora 1 şi ceva noaptea era pe holul hotelului cu mai multe colege. O altă colegă a venit pe scări țipând că a fost pălmuită de doamna dirigintă. Fata şi cu colega ei au fugit în cameră şi au încuiat uşa, dar mai lipsea o altă colegă, care plecase într-o altă cameră. A auzit bătând în uşă şi, crezând că e acea fată, a deschis uşa. Până să își dea seama cine e, a şi primit o palmă de la dirigintă şi a întrebat-o de ce nu dormea. După care a zgâlţâit-o, după care a trecut la cealaltă fată, i-a tras o palmă şi ei, de i-a dat sângele pe nas. De teamă, fata a urinat pe ea”, a povestit mama unei fete.

Urmează ca poliția să efectueze cercetări pentru a stabili cu exactitatea care sunt împrejurările în care s-a produs fapta, iar în funcție de rezultatele acestora se vor dispune măsuri conform prevederilor legale.

Conducerea Colegiului ,,Mihai Eminescu” Botoșani spune că va demara o anchetă, însă s-a delimitat de acţiunile profesorului, menţionând faptul că excursia nu a fost organizată cu ştiinţa reprezentanţilor unităţii de învăţământ.

„Deocamdată ne aflăm în perioada examenelor naţionale. Când această perioadă se va finaliza vom demara o anchetă internă la nivelul instituţiei de învăţământ. Vom avea discuţii cu părinţii şi elevii implicaţi, dar şi cu doamna profesoară. Deocamdată nu avem nici o plângere adresată unităţii de învăţământ”, a precizat profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiului Eminescu.

„La solicitarea părinţilor foştilor mei elevi am acceptat să îi însoţesc într-o excursie la Braşov, la finalul clasei a opta, în zilele în care eram în concediu. M-am bazat pe încredere, pe o relaţie deosebită pe care am avut-o cu aceşti elevi şi părinţii lor timp de patru ani. Ne-am dus să ne relaxăm. E drept, după un an de stat în casă, copiii şi-au dorit foarte mult să se distreze şi eu nu am înţeles această nevoie de eliberare şi de distracţia lor. În urma unor reclamaţii a mai multor turişti din hotel şi a conducerii hotelului am fost nevoită să intervin. E drept, poate nu tocmai pedagogic, foarte indignată fiind de lipsa de reacţie a copiilor la rugăminţile mele din ziua anterioară. A fost un incident scăpat de sub control din cauza neputinţei mele de a stăpâni atâţia elevi puşi pe distracţie, mai ales că niciun părinte nu m-a însoţit, însă nu consider incidentul mai mult decât o ceartă între prieteni. Cu siguranţă, drept răsplată, pentru munca mea cu aceşti copii în patru ani şi pentru rezultate peste 9 la evaluare, voi primi recunoştinţă şi nu reproşuri”, a precizat profesorul Diana Damean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți