spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Scandal uriaș in Biserica Ortodoxa.

Mai multe articole

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost refuzat in avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit, potrivit răspunsului oficial consultat de G4Media.ro .

Decizia oficială i-a fost trimisă lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod „din încredințarea” Patriarhului Daniel. În scrisoarea din 19 aprilie 2021, Teodosie este acuzat că își dorește transformarea Arhiepiscopiei Tomisului în mitropolie dintr-o „ambiție personală”, fără ca toate condițiile statutare necesare pentru o astfel de avansare să fie îndeplinite.

Aceasta decizie a fost luată după ce conducerea BOR l-a acuzt pe Teodosie de „ambiții personale” care nu au legătură cu misiunea pastorală și de sfidarea recomandărilor BOR. În plus, a fost criticat pentru inițiativele din perioada pandemiei care au adus prejudicii imaginii bisericii și au arătat o atitudine „provocatoare”. Școala doctorală păstorită de Arhiepiscopia Tomisului și care a promovat plagiatul, dar și refuzul de a-și achita facturile vechi sunt și ele invocate de conducerea BOR.

In plus, documentul mai arată că Arhiepiscopia Tomisului are „probleme de natură administrativă, economică, de disciplină canonică și educațională” și arată că o parte dintre acestea au fost discutate în ședința Sfântului Sinod (organismul colectiv de conducere al BOR) din 25 februarie. Documentul arată că unele inițiative al Arhiepiscopiei Tomisului din perioada pandemiei „au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.

O valoare restanta de 468.822 de lei către Patriarhie, reprezentând facturi vechi din 2016, a fost din nou un impediment pentru promovarea acestuia in ierarhia interna, conform documentului cu hotărârea conducerii BOR.
De asemenea, acesta s-a remarcat constant de la începutul pandemiei prin sfidarea regulilor impuse de autorități, dar și a celor interne ale BOR. Astfel, el a organizat o slujbă de Înviere cu repetiție în 2020, a refuzat să utilizeze lingurița de unică folosință pentru împărtășanie și a avut un discurs virulent anti-vaccin și împotriva regulilor de protecție sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți