spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Interdicția de participare la pelerinaje și procesiuni religioase a fost eliminată.

Mai multe articole

Guvernul a prelungit pentru încă 30 de zile starea de alertă instituită pe teritoriul României în 15 Mai 2020 , dar a luat unele măsuri de relaxare, între care eliminarea restricţiei privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase în alte localități decât cele de domiciliu sau de reşedinţă, a anunţat luni şeful DSU, Raed Arafat.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile începând cu data de 13 mai, dar sunt în discuție și o serie de relaxări, care vor fi anunțate în perioada următoare, a precizat Raed Arafat. 

„Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmată de şedinţa de guvern, pentru aprobarea hotărârii de prelungire a stării de alertă începând cu data de 13 mai 2021, pe o durată de 30 de zile. Elementele de noutate în hotărârea de guvern: permiterea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2:00 – 5:00 dimineaţa, pentru deplasare şi participarea la sărbătoarea religioasă a credincioşilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan; este eliminată restricţia privind participarea la organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţă. Astfel se va permite organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte”, a declarat Raed Arafat într-o conferinţă de presă.

Sursa:Digi24/ Foto:CanCan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți