spot_img
luni, aprilie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Femeie transportată la spital, după ce și-a văzut casa în pericol din cauza unui incendiu

Mai multe articole

Casa unei familii din localitatea Baisa a fost în pericol, ieri seară, din cauza unui incendiu izbucnit în jurul coșului de fum.Proprietarii au observat că arde astereala și au cerut imediat ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au acționat rapid, astfel încât pagubele să fie cât mai mici, fiind afectat acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Proprietara, o femeie în vârstă de 53 de ani, a suferit un atac de panică și a fost transportată la spital de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

„Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor și a burlanelor de evacuare a fumului, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  1. verificarea coşurilor / burlanelor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
  2. păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului pentru a evita efectul termic;
  3. îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
  4. tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);
  5. curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți