spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Fosta „capitală” a zahărului din Moldova devine oraș verde. Eolienele și fotovoltaicele vor fi surse de alimentare

Mai multe articole

Bucecea, un oraș mic din județul Botoșani, va deveni un adevărat model de utilizare a energiei verzi în nordul Moldovei. Bucecea va beneficia de un parc fotovoltaic de mari dimensiuni, dar și un parc eolian.

În anii comunismului, Bucecea a fost o comună renumită la nivel national, fiind supranumită „capitala zahărului” în Moldova. După 1990, fabrica a fost închisă, iar sărăcia a devenit o constantă în regiune. Abia în ultimii ani, în Bucecea au început să apară noi oportunități, mai ales în ceea ce privește energia verde.

„Investițiile în energie verde vor schimba cu siguranță destinul acestei comunități și vor contribui masiv la dezvoltarea orașului”, spune Angel Gheorghiu, primarul din Bucecea.

Parc de eoliene în jurul orașului

Bucecea este înconjurată de platouri deluroase sau câmpii, cu suprafețe ideale pentru captarea energiei solare sau a forței vântului. Tocmai de aceea, la Bucecea se pun bazele construirii unui parc de eoliene. Investiția va fi realizată de o firmă privată, iar autoritățile locale au dat deja toate avizele.

Vor fi 12 centrale eoliene, linii electrice, stații de transformare. Înălțimea unei eoliene va fi de 166 metri cu o putere maximă de 7.2 MW”, a precizat edilul.

Edilul spune că această investiție este foarte importantă pentru dezvoltarea orașului.

Ne va aduce sume consistente la bugetul local, folosite ulterior la modernizarea localității”, adaugă edilul.

Trei hectare de fotovoltaice

Totodată, la finele anului trecut, autoritățile locale din Bucecea au predat Consiliul Județean trei hectare de lângă oraș pentru a fi realizat un parc cu panouri fotovoltaice.

Investiția se va realiza cu fonduri europene prin PNRR, iar Bucecea va beneficia, la rândul său, de energie verde, prin alimentarea orașului.

Sursa: Adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți