spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Expoziție de fotografie la Primăria Botoșani

Mai multe articole

Profesorul Gheorghe Stanciu a pregătit, cu prilejul Zilelor Orașului, o expoziție cu vechiul târg al Botoșanilor. Este un dar artistic, în semn de prețuire și mulțumire pentru inițiativa viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, susținută de primarul Cosmin Andrei, și votul consilierilor municipali prin care a fost declarat Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani.

Expoziția Foto – Atelier “Orașul Vechi” include câteva dintre miile de fotografii realizate de-a lungul a patru decenii de profesorul Gheorghe Stanciu. Fotografiile sunt expuse pe holul Primăriei Botoșani și vor putea fi admirate în perioada 21 aprilie – 3 mai.

Cei care doresc să vadă “sufletul Stanciului, atârnat frânturi – frânturi în ramele de pe pereți”, așa după cum a afirmat Ozolin Dușa, renumit artist fotograf și prieten al profesorului Gheorghe Stanciu, sunt așteptați la Primăria Botoșani. Instituția a devenit în ultimii ani și  galerie de artă, deoarece a găzduit lucrări ale pictorului Florin Prodan, dar și ale tinerilor artiști de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”.

„Expoziția cu fotografii realizate de domnul profesor Gheorghe Stanciu este parte a manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Botoșani. Este o invitație la a ne aminti de orașul vechi, de clădirile care mai există doar pe pelicula fotografică și în sufletul celor îndrăgostiți de arhitectura urbei. Expoziția este un prim pas în proiectul care are menirea de a prezenta botoșănenilor rodul muncii artistice a domnului profesor Gheorghe Stanciu”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

La rândul său, Gheorghe Stanciu a ținut să arate că este profund recunoscător pentru titlul de Cetățan de Onoare și pentru oportunitatea de a expune fotografii. “Alese mulțumiri conducerii primăriei, aleșilor locali și celor care m-au ajutat la organizarea expoziției, respectiv Mihai Tulbure – arhitect, Liliana Grecu – grafician, Alexandru Hriscu – bibliotecar, administratorul paginii Botoșaniul de odinioară, Sebastian Ciupu – artist plastic”, a transmis Gheorghe Stanciu. 

Vot în CL pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare

În ședința din 26 ianuarie 2023, consilierii municipali au votat proiectul de hotărâre vizând acordarea titlului de Cetățean de Onoare profesorului Gheorghe Stanciu. Născut în anul 1951, în comuna Ripiceni – județul Botoşani, Gheorghe Stanciu este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secția artă murală, la clasa Profesorului Ion Stendl.

El este membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași și a lucrat ca profesor la Liceul de Artă “Ștefan Luchian”, unde a format sute de artiști, oameni iubitori de frumos. În paralel cu activitatea didactică, profesorul și-a cultivat pasiunea de a imortaliza pe pelicula fotografică vechiul oraș, în anii în care clădiri cu o arhitectură deosebită erau puse la pământ în numele urbanizării. Miile de fotografii sunt o dovadă a istoriei acestui oraș. Colecţionar, pasionat de arhitectură, Gheorghe Stanciu a reușit să adune de-a lungul anilor diferite ornamente de la clădirile care au fost puse la pământ cu buldozerul. Fiecare obiect adunat din șantiere este valoros și și-ar putea găsi locul într-o viitoare expoziție, tot ca o dovadă a istoriei acestor locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți