spot_img
duminică, mai 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Șofer cercetat penal pentru că transporta trei documente false

Mai multe articole

Echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Albița a descoperit ascunse într-un microbuz, trei permise de conducere false, pe care şoferul intenţiona să le transporte în Germania.

În data de 21 ianuarie, în jurul orei 09:05, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 42 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele personale ale conducătorului auto, trei permise de conducere cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografiile unor alte persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetățean din R. Moldova, în Chișinău, care l-a rugat să transporte cele trei documente în Germania și să le predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la  fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți