spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Socializarea i-a adus un dosar penal şi interdicția de a intra în România pentru o perioadă de cinci ani

Mai multe articole

În urma cooperării dintre poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti cu structurile de frontieră din Republica Moldova a fost depistat, în zona de responsabilitate, un cetățean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, înotând râul Prut, cu intenţia de a ajunge la nişte prieteni cunoscuţi pe o reţea de socializare.

Acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Prisăcani, județul Iași, au identificat, duminică, în jurul orei 02:40, un bărbat a cărui prezenţă în zonă i s-a părut suspectă. Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea bărbatului.

În verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităților din R. Moldova, şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit că persoana este un cetățean moldovean, care a trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge la nişte prieteni, de pe raza judeţului Iaşi, cunoscuţi pe o reţea de socializare.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, faţă de persoană a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de cinci ani.

„În baza Acordului de readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor. Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, a precizat Lazăr Denis Mihaela, purtător de cuvânt în cadrul ITPF din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți