spot_img
marți, august 9, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cetăţeni moldoveni depistaţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Mai multe articole

În urma cooperării dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au fost depistaţi, în zona de responsabilitate, trei cetățeni din Republica Moldova care au încercat să intre ilegal în România, înotând în râul Prut.

În data de 7 iunie, acționând în baza schimbului de informații cu structurile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Medeleni, din județul Iași, au observat doi bărbaţi a căror prezenţă în zonă nu era justificată, iar o a treia încerca să urce într-un mijloc de transport pentru a ajunge în municipiul Iași.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor, stabilind că cei trei cetăţeni sunt din Republica Moldova, iar asupra unuia dintre ei au fost descoperite o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Bulgaria, suspecte a fi false. În vederea continuării cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași”, se precizează într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții Poliției de Frontieră Iași.

În același comunicat se menționează că, „în urma verificărilor specifice, dar şi cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 ani. Totodată, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului, asupra căruia au fost descoperite documentele, sunt două alerte emise, una în data de 11.01.2022, de autoritățile din Germania, acesta fiind căutat în vederea participării la o procedură judiciară şi una emisă în data de 31.07.2021, de autoritățile din Cehia, deoarece acestuia îi era refuzată intrarea sau şederea în Spaţiul Schengen.”

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv fals material în înscrisuri oficiale.

În baza Acordului de Readmisie, bărbaţii au fost preluaţi de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți