spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Polițiștii ieșeni participă la sesiuni de tragere cu armamentul din dotare, pe parcursul nopții

Mai multe articole

Sesiunile de tragere cu armamentul din dotare reprezintă unul dintre cele 4 domenii de bază ale programului de instruire implementat de către specialiștii Serviciului Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași, pentru a răspunde nevoilor de pregătire și perfecționare ale polițiștilor ieșeni.

Pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare se desfășoară în Poligonul de tragere aparținând Ministerului Afacerilor Interne din Șorogari și este realizată pe două paliere, prin pregătire practică (exerciții manipulare armament, prezentare și explicare a regulilor de siguranță, a condițiilor legale în care se poate efectua uzul de armă) și prin ședințe de tragere cu armamentul, pe timp de zi sau de noapte.

Astfel, în perioada 17 – 19 mai, polițiștii ieșeni din structurile care acționează în segmentul stradal (din cadrul secțiilor de poliție urbane și rurale, structurilor de poliție rutieră, transporturi și posturilor de poliție) au participat la ședințe de tragere cu armamentul din dotare pe timp de noapte.

Activitățile s-au desfășurat în intervalele orare 21:00 – 24:00 și s-au axat pe desfășurarea de ședințe de tragere dinamice, în condiții de efort și stres psihic, de luminozitate scăzută.

„Reamintim că, ședințele de tragere în poligon sunt organizate lunar de ofițeri specializați din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională al I.P.J. Iași și au ca scop exersarea de către personalul unității a tragerilor cu muniţie reală, efectuarea corecţiei tragerii şi executarea focului din diferite poziţii de tragere asupra unor ţinte variate”, precizează într-un comunicat de presă reprezentanții IPJ Iași.

Polițiștii ieșeni execută ședințele de pregătire cu armamentul din dotare, respectiv pistoale Beretta, de calibru 9×19 mm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți