spot_img
marți, august 9, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Un nou spectacol în premieră la Teatrul „Mihai Eminescu”. Nu este recomandat minorilor

Mai multe articole

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman și „Iona” de Marin Sorescu.

Sâmbătă, de la ora 19:00, se joacă în premieră „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman la Cinematograful „Unirea”. Actrița Andreea Moțcu face parte din distribuția spectacolului în regia Silviei Răileanu. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar vocea autorului este redată de Bogdan Horga.

Spectacolul nu este recomandat minorilor.

Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață!

De asemenea, duminică, de la ora 19:00, se joacă „Iona” de Marin Sorescu, tot la Cinematograful „Unirea”. Este o coproducție Teatrul „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. A fost realizat cu sprijinul Fundației Marin Sorescu.

Regia artistică este semnată de Bianca Laiu, scenografia de Mihai Pastramagiu și coregrafia este compusă de Victoria Bucun.

Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.

Bianca Laiu, tânăra regizoare, născută la Piatra Neamț, ne-a mărturisit: „Am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”.

Pret bilet – 30 lei; 15 lei – elevi, studenți, pensionari.

Biletele se găsesc la:

– Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0722 557 556, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00

 – Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821

Program: 12.00 – 16.00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16.00 la 18.00.

și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți