spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Hai la teatru! În weekend se joacă „Iona” și „Proștii sub clar de lună”

Mai multe articole

Teatrul „Mihai Eminescu” invită botoșănenii, în acest weekend, la spectacolele „Iona” de Marin Sorescu și „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu.

„Iona” – o stare de spirit

Sâmbătă, la Cinematograful „Unirea”, de la ora 19:00 se va juca spectacolul „Iona” de Marin Sorescu și adaptat de tânăra Bianca Gabriela Laiu. Este o coproducție a Teatrului „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru și Regie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Spectacolul este realizat cu sprijinul Fundației „Marin Sorescu”.

Regia artistică este semnată de Bianca Laiu, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este compusă de Victoria Bucun.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

„Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.”

„Am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”, a precizat Bianca Laiu.

Duminică, de la ora 18:00, iubitorii de teatru sunt așteptați la „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, la Casa Tineretului.

Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, proști. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în „Proștii sub clar de lună” dramaturgul construiește o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleiește bezna, făcând-o fermecătoare, misterioasă.”

Regia artistică este semnată de Vlad Cepoi, cu asistența lui Alexandru Dobynciuc și scenografia este realizată de Gelu Rîșca.

Din distribuție fac parte actorii Bogdan Horga, , Ella Nistor, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu și Florin Aioniţoaei.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Acestea pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, de la Casa Tineretului, de marți până vineri între orele 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 16:00 la ora 18:00 și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți