spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Sute de euro cheltuite pe documente false

Mai multe articole

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra a doi cetățeni din Republica Moldova, două permise de conducere cu însemnele autorităților Republicii Moldova, care s-au dovedit a fi falsificate.

În data de 21 aprilie 2022, în jurul orei 16:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei un cetăţean Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, pasager într-un autocar ce se deplasa din R. Moldova către Franţa.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, oamenii legii descoperind asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele altei persoane.

Comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră din Botoșani, a declarat că „având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că documentul aparţine unei rude care lucrează în Franţa şi el doar l-a preluat din Moldova pentru a-i face un serviciu.”

În data de 23 aprilie 2022, în jurul orei 00:50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei R.C., cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, pasager într-un autocar ce se deplasa către R. Moldova.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals”, a mai adăugat Minodora.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că documentul a fost obţinut contra sumei de 400 de euro, de la o persoană din Republica Moldova şi s-a folosit de permisul de conducere doar pe teritoriul statului vecin.

În ambele cauze poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți