spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Marșul pentru viață revine la Iași, după doi ani de pauză

Mai multe articole

Marșul pentru viață revine la Iași în acest an, în format fizic, fără restricții și fără limitări privind numărul de participanți.

Evenimentul va avea loc pe 26 martie, de la 13:00, în Piața Unirii din Iași, având tema „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și-întreaga viață”. 

Marșul pentru viață face parte din seria de activități organizate în Luna pentru viață, accentuând importanța conștientizării deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină.

„În contextul actual, evenimentul arată și cât de puternică este solidaritatea atunci când la mijloc este susținerea vieții, a mamelor și a copiilor. Prin efortul susținut al Arhiepiscopiei Iașilor, de la protopopiate și preoți, până la întreg centrul administrativ și a voluntarilor Pro Vita, încercăm să oferim mamelor refugiate ajutor, consiliere și poate chiar alinare”, au declarat reprezentanții Pro Vita.

Invitații Marșului pentru viață din acest an sunt preotul Vicar Marian Timofte, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, preoteasa Iulia Fotea, managerul Maternității „Elena Doamna” din Iași, doctor Gabriel Martinescu și mame care au ales viața pentru copiii lor.

O mamă cu șase copii, refugiați din Ucraina, este invitată special, pentru a împărtăși povestea sa.

Momentele artistice ale evenimentului vor fi susținute de Corul Junior al Operei condus de Raluca Zaharia, Corul Marii Uniri al Ateneului și Laura Dinu. Asociația Studenți pentru Viață Iași va interpreta imnul Marșului pentru viață.

Tema Marșului pentru viață din România, aflat la a 12-a ediție, este inspirată din cea a evenimentului de la Washington – „Equality begins in the Womb”.

Mai multe detalii despre ediția din acest an a evenimentului organizat la Iași pot fi urmărite pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți