spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cei 142 de pompieri salvatori s-au întors acasă. FOTO

Mai multe articole

Cei peste 140 de pompieri salvatori, care i-au sprijinit pe omologii lor eleni, în lupta cu incendiile, s-au întors astăzi acasă. Pentru primirea lor a fost organizată o festivitate de bun venit.

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, luni dimineaţa, pe pompierii români care au acţionat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Grecia, afirmând că aceştia „şi-au făcut treaba excelent”.
„O nouă misiune încheiată cu bine în Grecia. Pompierii noştri şi-au făcut încă o dată treaba excelent. Felicitări pentru tot efortul şi curajul lor! Mândri de voi!”, a declarat Cîţu, potrivit unui text postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Ministerul Afacerilor interne i-a ridicat în grad și i-a decorat cu emblema de onoare pe toți cei 142 de pompieri care s-au oferit voluntari să lupte cu flăcările.

Începând cu 6 august România a sprijinit Grecia în două misiuni de stingere a incendiilor de pădure care au aruncat țara în haos. Dacă în prima misiune pompierii au acționat în insula Evia, de data aceasta cei peste 140 de pompieri români au acționat începând cu 20 august în regiunea Vilia.

O situație deosebită a fost intervenția de salvare a unei mănăstiri înconjurate de flacări.
Alexandru Cilic, ISU Bihor: „Totul era ars în jurul nostru. Toată pădurea era arsă, toate casele erau arse, o imagine pe care eu nu am mai întâlnit-o. Cred că am fost un ajutor pe lângă mâna lui Dumnezeu.”

Ca o minune totul a ars în jurul mănăstirii, dar lăcașul de cult a scăpat neatins. Măicuțele le-au mulțumit românilor și le-au spus că se vor ruga de acum și pentru ei.

Aron Popa, ISU Crișana: „Să vă închipuiți că într-un minut arde un deal întreg. E foarte intens, nu am mai văzut așa ceva.”
Ca să înțelegem mai bine amploarea misiunii, fiecare din aceste autospeciale s-a întors din Grecia cu peste 4.000 de kilometri la bord. Doar o autocisternă care a cărat apă la zonele incendiate, pe o distanță de doar 3.000 de metri, a adunat peste 100 de kilometri într-o singură zi.

Aria distrugerii din Grecia este apocaliptică. Păduri întregi au fost distruse, iar potivit oficialilor natura va avea nevoie de 30 de ani să-și revină. Incendiile sunt aproape lichidate acum, însă pompierii noștri sunt pregătiți să se întoarcă dacă va fi nevoie. Toți acești salvatori de elită au fost decorați și înaintați în grad, și deja s-au întors în unitățile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți